20 ноември: Подготовки и тренировки

Слънце в Скорпион, Луна в Близнаци - Рак

Астрологична картина на деня - 20 ноември
Животът днес ни предлага да направим кратка пауза за да си починем, да се поразходим или да почетем на спокойствие. Вероятно малцина ще имат привилегията да прекарат деня точно така, но дори в случай, че не сте сред тях не се захващайте с важни дела, от които очаквате съществени резултати. Такива едва ли ще постигнете. От друга страна, оттеглянето от активно взаимодействие с околния свят може да ви донесе много ценни хрумвания и прозрения. Особено във вечерните часове, когато изострената интуиция ще ни ориентира успешно в настроенията и мотивите на околните.

Сряда е ден на Меркурий, а той все още се намира в критичната зона на ретроградната си примка, въпреки че вече се движи напред и набира скорост. Едва в края на следващата седмица ще можем да въздъхнем облекчено, оставяйки зад гърба си всички последствия от продължителния му престой в знака на кризите и дълга-Скорпион. До тогава ни очакват изобилие от проверки на работното място, по изправността на документи и права, трудности и ограничения при покупките и пътуванията, общуване с данъчни и административни органи и какви ли още не препятствия. Определено имаме с какво да запълним днешният ден, в който никой и нищо няма да ни принуждава да бързаме или да поемаме конкретни ангажименти.
Впрочем малки придобивки за дома могат да разведрят атмосферата и настроението във вечерните часове. Постарайте се да създадете радостна и хармонична атмосфера у дома и не я разваляйте с обсъждане на конфликтни теми, касаещи жилищни и семейни въпроси.

Работа и бизнес
Започнатите днес дела, дори и да са добре планирани едва ли ще просъществуват дълго и ще ви удовлетворят с резултата. Много по уместно е да подредим днес мислите и книжата си, да прегледаме оформените в миналото документи, които подлежат на предаване и проверка от по-горни инстанции и в случай, че открием грешки и нередности да ги отстраним своевременно.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за обмисляне на корекции в имиджа,физическия, хранителния и здравословния режим.След пълнолунието косата става по послушна и расте по- бавно,така че  следващите две седмици са благоприятни за поддържането на къси прически.

Днес трябва да изключим всякакви прояви на аскетизъм. Можем да си позволим разкош и дори излишество в менюто. Задължително пригответе ястие, което да създаде празнично настроение у дома, или посетете любимия си ресторант. Това ще привлече благоденствие и радост в живота ви.