Хиляди крещяха: БСП и ДПС да си ходят (ВИДЕО)

ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС, каза Борисов

Над 45 000 българи от цялата страна поискаха оставката на правителството. На голям протест в Пловдив се събра множество, което скандира "Оставка", “Избори” и "Бойко, ние сме с теб!"

На сцената излезе ансамбъл "Българе". Те подгряха с "Три синджира роби" Мъже, оковани във вериги" взривиха площад "Централен". Мъж, гол до кръста и с червен пояс, вдигна боздуган. Танцьори изваяха с телата си бял кръст.

ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС. Виждате, че БСП я докараха до там, че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи, заяви Бойко Борисов. За изказването на Орешарски, че всеки държавен служител трябва да си подаде оставка, той каза: Нека веднъж поне Орешарски да си удържи на думата, само веднъж – и който е отишъл държавен служител на митинг да си даде оставката. Той е държавен служител и е на митинг - трябва да си ходи. Аз няма да го наричам премиер, защото България е имала добри премиери и не искам да ги обиждам, каза Борисов.

Според Цветанов в момента Местан и Станишев упражняват реална полицейщина в страната, за която те са били обвинявани преди. По думите му е имало проблеми с пристигането на привърженици на ГЕРБ за днешния митинг. Били са заплашвани с уволнения, което нарушава правата им гарантирани от Конституцията. От днес ГЕРБ започва борба до оставката на правителството. Това е само началото, заяви Цветанов.

Хиляди се хванаха на хоро накрая на митинга.