Внимание дами! Мъжете често послъгват в социалната мрежа

С нарастването на популярността на Facebook, все повече започнахме да използваме мрежата за запознанства с нови хора

Социалната мрежа предлага обширна информация за човека срещу нас и обикновено ние си мислим, че само с бърз поглед върху определен профил можем да преценим дали ще си паснем с готиния сладур, когото сме харесали.

Внимание, дами! Оказва се, че мъжете обичат да послъгват в социалната мрежа. Не винаги, снимките, статусите, коментарите и предпочитанията на мъжете отговарят на истината. Често дори това е напълно умишлено. Ето и няколко от най-разпространените мъжки лъжи във Facebook:

Семейно положение и връзки. Много често мъжете предпочитат да се афишират като "необвързани", въпреки че имат сериозна връзка. Затова имайте едно на ум преди да отдъхнете, че сладурът, когото сте харесали на последното парти е свободен.

Приятели. Доказно е, че когато видим, че с някого ни свързват общи приятели и познати, автоматично се успокояваме. Смятаме, че човекът отсреща е "проверен" и можем да му се доверим. Проблемът тук е, че някои мъже използват съвсем съзнателно този трик, за да се сближат по-лесно с нас. Така че не прибързвайте с преценката, а добре помислете дали да се занимавате с всеки, който иска да ви добави като приятел във Facebook.

Възраст. Макар да се смята, че ние, жените, сме по-чувствителни на тема възраст, голяма част от мъжете също са склонни да послъгват за годините си. Най-лесния начин да проверите дали човекът, с когото си пишете не ви заблуждава, е да проверите къде и кога е завършил училище и да сверите данните.

Ако пък профилът на мъж не предоставя никаква информация, тогава по-добре изобщо не се захващайте с него. Със сигурност има причина да крие основната информация за себе си.