3 лунен ден

3 лунен ден, Новолуние, Символ : Леопард

Символ: Леопард

Това е ден, в който придобиваме сили и кураж, благодарение на които не само можем, но и трябва да преодолеем всички препятствия и съмнения. Необходимо е да се отърсим от чуждото влияние и да следваме вътрешното чувство за цел и справедливост, да отстояваме личните си принципи и убеждения. Времето за мечти и планове свърши. Настъпва момента, в който следва да предприемем активни действия за осъществяването на всичко, което сме планирали и определили като цел през предходните дни. Интензивно физическо и психическо натоварване ще пробуди тялото и психиката ни, а пасивността и бездействието през този ден, са противопоказни както за здравето така и са личността ни. Те могат да породят лична агресия, злост и ненавист както и повишена мнителност, които в последствие ще се обърнат срещу нас. Избавете се от негативите, преди да са отровили душата и тялото ви. Насочете енергията си към съзидателни процеси.

Хранене : През този ден е желателно да внесете разнообразие в менюто си с остри и сгряващи подправки – чили, черен пипер, горчица, хрян, чесън, асефеида. Сега вече може да включите и месни продукти, при това е нужно да се съобразите с активната енергетика на деня при избора си. Телешкото не е подходящо. Не е подходящо също така да гладувате и провеждате прочистващи практики, тъй като, за да има ефект от тях, организмът следва да бъде в седативно състояние, а днес той е твърде възбуден от мощните енергийни потоци, навлизащи в него.

Красота : Денят е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата. Лечебно и възстановително действие върху кожата имат водните процедури и масажите. Забележителен ден за посещение във фризьорски салон-успешни ще бъдат всички процедури, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви.