"Атака" е можела да осигури кворум?

Четирима депутати от "Атака" са били в София през последните три дни и са можели да осигурят кворума в Народното събрание, но не са го сторили, се разчу сред журналистите, акредитирани в парламента

Депутати от БСП и ДПС казали, че Димитър Аврамов, Маргарита Николова, Станислав Станилов и Явор Нотев не са заминали с колегите си за Брюксел, а Венцислав Лаков се бил завърнал в четвъртък вечер, пише vesti.bg. 
Твърди се, че председателят на "Атака" Волен Сидеров не желаел хората му да гласуват дори "въздържал се" при вота на недоверие към правителството на Орешарски, защото се боял от "спекулации в медиите".
По неофициална информация на Offnews, по този начин било договорено "Атака" да не участва във вота на недоверие, внесен от ГЕРБ. Лидерът на партията Волен Сидеров не желаел да гласува дори “въздържал се”, за да не се спекулирало с тази тема в медиите. Четиримата останали в България обаче като "отряд за бързо реагиране", "за всеки случай". Въпреки това било преценено, че при поведението на ГЕРБ около вота на недоверие е по-разумно останалите в България националисти да не се явяват в парламента. 

Лаков се яви обаче на заседание на временната парламентарна комисия за проверка на полетите на Авиоотряд 28 за периода август 2009 - март 2013 г. "Не можеше да се отмени пътуването ни до Брюксел, защото не знаехме дали ще има вот, какъв ще бъде той, кога ще бъде", обясни депутатът в отговор на репортерски въпрос.

В същото време се разбра, че никой в Брюксел не е пожелал да се срещне с предвожданите от Сидеров депутати.