Волене, ако не си лъжец, напусни парламента, зове Борисов

Фидосова и Цветанов - наказани за тефтерчето

"Времето за избори си дойде само. С това не бива да се спекулира. От нас, от вас не зависи кога ще си тръгне правителството. Демократичното средство за сваляне на правителството е оставка". Tова заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако дойдат избори сега, веднага, с две ръце сме "За". Но искам хората да знаят каква ще е технологията. Дори да го приемат този Избирателен кодекс ноември-декември, изборите ще дойдат март-април. И за да не харчим още 20 милиона, нека тези избори да са през май, когато ще са изборите за европарламент. Не може на избори да се ходи като на сватба - да се обещава кравата с телето, да се обещава на едро, обясни бившият премиер.

"От май месец говорим за избори веднага. Вместо това какво получихме като отговор от управляващите - ще изкараме до края. Хората на улицата свириха на пиано, правиха сценки от Френската революция. Това е мирен, демократичен протест, това са интелигентни хора. Но те не познават апаратните хватки на комунистите", добави Борисов

Председателят на ГЕРБ се оплака, че стаята на партията му в парламента била откъм протесите, докато тези на БСП и ДПС били разположени откъм БАН и така те били "на тихичко".

Борисов  предложи как правителството да бъде принудено да подаде оставка. Той се обърна задочно към лидера на Атака: "Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец, днес да излезе от парламента в 09:01 часа. Той излиза от парлемнта и ГЕРБ излиза от парламента, там остават 120 души, не може да се работи и има избори. ГЕРБ не е правила, не прави и няма да прави коалиции с БСП, особено в този й състав".

"Върнахме се в парламента, защото чухме призивите на Европа. Пъпната връв на ГЕРБ е вързана с Европа", обяви още Бойко Борисов.

Той се закани, че в деня за размисъл на следващите избори неговата партия ще води "пълна агитация". "Вече няма такова нещо като Ден за размисъл. Последният път той бе опорочен и след като не си признаха нарушението, следващият път няма да направят проблеми на мен, като правя агитация", смята Борисов.

За възможността президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху бюджета за 2013 г. председателят на ГЕРБ заяви: "Президентът е много отворен в диалогичен смисъл. Можете да му се обадите и да го попитате дали трябва да наложи вето над актуализирането на бюджета. Той много добре знае какво да направи, бил е министър, знае как се работи".

Борисов бе категоричен, че сега в офиса на ГЕРБ никой друг освен него не управлява.

За скандала с бележника на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който си бе записвал нареждания от И. Ф. и Ц. Ц. председателят на ГЕРБ каза, че трябва да се изчака прокуратурата да се произнесе. Той съобщи, че е разговарял с Искра Фидосова и Цветан Цветанов, за техните провинения. Двамата били наказани. Борисов обаче напомни, че в тефтерчето има и други имена.