22 август: Широта на възприятията

Слънце в Лъв, Луна в Риби

Астрологична артина на деня - 22 август

Четвъртък е ден на Юпитер, а Луната е негова гостенка в зодиакалния знак Риби - все благоприятни фактори, позволяващи ни да се оттеглим временно от активен социален обмен, за да получим глътка въздух и да се погрижим за по-духовните и творчески потребности. Не се изненадвайте, ако мислите ви блуждаят безцелно, а душата ви копнее за кино, музика, съзерцание и усамотение. Денят е много хармоничен и всяка постъпка в синхрон и подкрепа на тази тенденция ще бъде източник на щастие и удовлетвореност. Повишената сензитивност ще ни помага както в деловия, така и в личния живот - доверете се на интуицията си. Бъдете там, където искате да бъдете, общувайте с тези, с които ви е приятно и не правете нищо против волята си.

Вероятно по-активните личности ще почувстват лек дискомфорт от твърде бавното и неясно развитие на събития и обстоятелства. Не се тревожете - още утре животът ще се качи отново на скоростното влакче и дори на най-прибързаните и нетърпеливите ще им се завие свят от скоростта. Пълнолунието дава максимална видимост на всичко - и на доброто и на лошото, а днес получаваме благословената възможност да поспрем и осъзнаем онова, което сме видели, чули и преживели през последните дни и да се настроим за промяната, която неизбежно ще настъпи през следващите. Още повече, че небето ни дарява с широта на мисленето и възприятията, които ни позволяват да оценим не само текущата ситуация, но и вероятните перспективи.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за спокойни разговори, преговори и обсъждания на вече възникнали делови ситуации и възможности. Не е уместно обаче да разчитате на авторитет и завоювани позиции - личното ви обаяние и непринудено поведение ще имат далеч по забележителен ефект. Бъдете внимателни към финансови и дългови задължения и отговорности от всякакъв характер. Неточните преценки и неуместния оптимизъм в бъдеще могат да генерират непосилни загуби.

Здраве, хранене и красота
Повишената чувствителност на организма в момента ни прави по-уязвими към продукти, напитки и медикаменти с неясен произход, качество и съдържание. Бъдете внимателни!А и денят осигурява максимално добри предпоставки за пречистване и освобождаване - от излишни килограми, токсини, лоши мисли и вредни навици. Ако имате възможност прекарайте повече време край морето или друг водоизточник. Общуването с водната стихия ще има пречистващ и балансиращ ефект върху тялото и психиката ви. Въздържайте се от злоупотреба с алкохол, опияняващи и възбуждащи средства. Техния ефект и въздействие са максимално завишени.