В очакване на Синята Луна, пробуждаща копнеж за свобода

Слънце в Лъв, Луна във Водолей. Пълнолунието настъпва на 21 август, в 4,45 ч.

Астрологична картина на деня - 20 август

Луната във Водолей и днес ще стимулира общителността ни и ще ни предразполага към разширяване на интересите и приятелското обкръжение. Едновременно с това, все по-силно ще усещаме влиянието на Пълнолунието, което настъпва утре малко преди изгрева на Слънцето. Това ще бъде второто пълнолуние по оста Лъв-Водолей, феномен, който напоследък стана известен с наименованието Синя Луна . Пълнолунието винаги дава максимална изява на принципите, качествата и характеристиките на двойката зодиакални знаци които подчертава, а  двойното ударение спокойно можем да възприемем като намек от Вселената, за конкретна необходимост към настоящия момент. В контекста на двойката Лъв -Водолей, тази необходимост е свързана с намирането на баланс между личните и колективните интереси и желания. Пълнолунието във Водолей също така осветява истината и пробужда за изява на вай-висшите човешки добродетели. То ни подтиква да изразим своята индивидуалност и уникалност , в контекста на социалното си обкръжение и обществото в което живеем, по начин стимулиращ отхвърлянето на стереотипите и ограниченията за постигане на лична свобода.

Може би все още не сме се освободили от блокажи и пречки, които спъват личностното ни развитие в частност и развитието на обществото, в глобален аспект. Може би имаме нужда от повторно осъзнаване на процесите и моделите които ни дърпат назад и спъват развитието ни в същества, осъзнали себе си като единица, неразривно свързана с цялото. Всички проблеми с които ще се сблъскаме днес и утре подсказват слаби места и блокажи от които трябва да се освободим. Водолей е знакът на свободата и равенството, а човечеството повече от всякога има нужда да си припомни, че всеки има право на съществуване и добруването на отделния човек зависи от добруването на обществото, в което живее. Вероятно имаме нужда и да се освободим от фалша и заблудите и да осъзнаем реалността, такава каквато е. Получаваме втори шанс - нека го използваме!

Реалността не винаги е добре приета и много често сме склонни да си затваряме очите за истината, когато тя не се вписва в очакванията и плановете ни. Днес и утре това ще бъде трудно постижимо, поради което е възможно да изпитаме болезнени разочарования, на които да реагираме твърде емоционално. Водолея обаче, винаги има няколко алтернативи, често далеч по-добри и перспективни от тези към които ние сме привързани и отчаяно се стремим. Отворете си очите за тях и ги приемете като дар от Съдбата! И не се притеснявайте ако истината ви провокира към бунт - най-вероятно с него ще отхвърлите пречки, които саботират развитието ви. А ако успете да избягате от рутината и познатите модели, вероятно ще ви се удаде да усетите сладкия вкус на Свободата. Дори да не го направите обаче, ще ви бъде трудно от тук нататък да се оправдавате с външни фактори и обстоятелства и може би в някой бъдещ момент, ще пометете сами отговорността за собственото си щастие. Онези, които са постигнали умението да бъдат себе си, знаят че цената е висока, но си струва!

Желая на всички Кураж и Успех! А в случай че сте ранобудни, не пропускайте да наблюдавате изгрева. Намерете просторно място откъдето можете да виждате източния и западния хоризонт, където едновременно ще можем да наблюдаваме дисковете на Слънцето и Луната. Божествената сватба е рядка гледка-пир за сетивата и мощен източник на положителна енергия.