21 август: Взаимопомощ и здравословна дистанция

Слънце в Лъв, Луна във Водолей, Пълнолуние във Водолей - 4,45ч.

Астрологична картина на деня - 21 август
Ще посрещнем сряда под въздействието на Синята луна - кой както я разбира и интегрира в себе си. Лошият сън и повишената възбудимост са обичайните спътници на всяко Пълнолуние. Добре е да не допускаме те да влияят на поведението и взаимодействието ни с околните. Вероятно всички ще бъдат настроени за активно общуване, но стремежа към ярка изява на лични качества и позиции може да доведе до сблъсък на възгледи, съпроводен с излишни вълнения. При това с напредването на деня общуването с приятели и съмишленици може сериозно да застраши изпълнението на обичайните ни задължения.

Полезно за всички би било да не се поддаваме на емоции и илюзии. Днес лесно можем да попаднем в капана на собствените си мисли, приемайки въображаемото за действително. Необходимо е да анализираме събитията и обстоятелствата, които ни съпътстват в момента и да ги оценим логично и разсъдливо. Възможно е те да бъдат следствие от всичко, което сме преживели през последните шест месеца и е желателно да си направим правилните изводи. Би било мъдро да приемем с благодарност всичко, което се случва - дори негативните събития ще ни донесат полза, стига да не се съпротивляваме на естествения ход на съдбата, в опит да прекроим действителността според собствените си представи и очаквания. Хора от близкото ни обкръжение, изправени пред същите предизвикателства, вероятно ще разчитат на съчувствие и помощ, а проявената солидарност ще ни помогне по-лесно да преживеем собствените си тревоги.

Пълнолунието както винаги ще даде стимул на психичните ни сили и може да ни подари ярки сънища, знаци и указания. Смесеното влияние на въздушната и водната стихия пък допълнително ще повиши чувствителността ни и е възможно да реагираме твърде остро на външни провокации като груб речник, крясъци, дразнещи звуци и светлини. Опитайте се да се движите в рамките на обичайното си обкръжение, общувайте само с личности, които са ви приятни и добре познати и се занимавайте с онова, което ви е наистина интересно. А и опасността да попаднем под въздействието на чужди мисли и влияния е съществена, затова би било добре да пазим здравословна дистанция.

Работа и бизнес
Пълнолунието във Водолей има потенциал да открие пред нас неизследвани възможности и алтернативи. Нови идеи и проекти, смяна на работа или внезапно появили се възможности, в бъдеще могат да се окажат стъпка към повишаването на социалното ни равнище.

Здраве, хранене и красота
Обикновено пълната луна е източник на повишена възбудимост, свръх изява или спад в енергийния потенциал. Възможни са смущения в съня, породени както от безсъние, така и от твърде голяма сънливост. Доверете се на интуицията си, следвайте указанията на собственото си тяло и му осигурете това, от което се нуждае. Не вървете срещу природата си. Общуването с водната стихия под каквато и да било форма ще бъде източник на душевен и физически баланс.