УЛИЧНИ БИТКИ и КЪРВАВ СБЛЪСЪК през септември

"Улични сблъсъци между двата протеста аз прогнозирам, че ще има, но не сега, а през септември. Тогава вече ще се пролее кръв, за жалост" – заяви в извънредното студио на Христо Калоферов по Нова тв, икономистът и председател на УС на ИПИ, доц. д-р  Красен Станчев.


Още през септември очаквам УЛИЧНИ БИТКИ и КЪРВАВ СБЛЪСЪК между протеста и контрапротеста, заяви като прогноза в студиото на Нова тв вчера, председателят на Управителния съвет на Института за пазарна икономика Красен Станчев.

Първата му прогноза, че в денят на гласуването на заема и актуализацията на бюджета – 16 август, сблъсъци между протеста и контрапротеста няма да има, вече се сбъдна.
„Днес БСП-ДПС демонстрират една доминация. Не просто искат да изравнят силите между протестиращите, те искат да доминират. БСП-ДПС искат да кажат на протеста чрез своя контрапротест: "Ето, във всеки един момент можем да докараме от провинцията хора, повече на бройка от самите вас!", коментира Станчев.

Втората прогноза на Красен Станчев беше за кръвопролития през септември по улиците на София: "Улични сблъсъци между двата протеста аз прогнозирам, че ще има, но не сега, а през септември. Тогава вече ще се пролее кръв, за жалост".

В извънредното студио на Христо Калоферов, Станчев изрази и позицията, че БСП и ДПС допускат груба грешка, събирайки разни цигани и безработни от цялата страна.
"Ясно е, че протестът няма организация. Контрапротестът е организиран по партийна линия. Ето, чухте какво казаха протестиращи пред вашия репортер: "Тук съм от 3 часа, но трябва да тръгвам, вече трябваше да съм на работа!". Подобни неща чувам и аз, и то винаги, когато ходя на протестите. Хората протестират през свободното си време, после тичат на работа".


В крайна сметка, всички станахме свидетели, че „контрапротестът вони на партийна организация, а на циганите и останалите - парите, дадени им за да протестират, се подават от джобовете им”.