Гражданска война! БСП и ДПС хвърлиха турци и цигани срещу протестиращите!

Държавата обяви гражданска война!

В 64-я ден от протестите #ДАНСwithme, БСП и ДПС хвърлиха турци и цигани срущу протестиращите.
Летните отпуски и спокойствието приключиха. Няколко хиляди души, докарани с автобуси от провинцията, нахлуха в центъра на София и нажежиха обстановката не само на площад "Независимост".  Видимо "докараните като стока" са по-отрудени, по-простовати, по-бедни, но явно и по-нискоинтелигентни, защото надали разбират защо са докарани в столицата и, че ще бъдат хвърлени срещу другите протестиращи. А не са ли всички българи? Едните, които над 2 месеца искат оставка и се борят за свои каузи, трябва ли да се противопоставят на другите, които идват не с кауза, а със задача да "преборят" протестиращите?
Логичните въпроси, които всеки (и лумпен и не чак толкова лумпен) би си задал са няколко: На кого е необходима гражданска война? Кой тласка българите да се "надцакват" кой е по-протестиращ и чии каузи са по-правилни? Кому е нужна  организацията по извозването на хората от малцинствата до София? Кой ни насажда денонощно лицата на провокаторите? Кой определи тези, същите провокатори, за представители на обществото?  Защо кметът на Столична община разреши на десетки автобуси да паркират на централните столични булеварди, а след това издаде заповед и нареди на директора на СДВР  да предприеме всички необходими действия с оглед недопускане на нарушения на обществения ред? Защо полицията допуска протестиращи и контрапротестиращи да имат съприкосновение едни с други?  Защо държавата  на практика обяви гражданска война?

Въпроси, въпроси... А отговорът е прост. И най-вероятно ще го открием в цялото поведение на новата Тайна (пардон Тройна) коалиция - БСП, ДПС и Атака.
Същата тази коалиция е готова с цената на всичко да запази властта. Не би се спряла дори пред гражданска война, за да запази статуквото в парламента.

Има и друг въпрос, който всеки разумен човек би си задал. Какви са аргументите на Тайната коалиция да извози своите привърженици "контрапротестиращи" до София точно в деня, в който се приема актуализирания бюджет? Стратезите спят. Или ги е хванала липсата. Явно на Мая Манолова й е трудно да влезе в друга роля, освен тази на говорител, щом единствения й публичен аргумент е всъщност, че автобусите били организирани от ГЕРБ. О, свещена тъпота! Контраатаката вече е отживелица, никой не й се връзва, особено след като телевизионните камери показаха автобусите от Кърджали и другите региони, където има само един политически гуру и той е ДПС. От репортажите видяхме, че всъщност спонтанно организиралите се контрапротестиращи са хора от малцинствата, които най-вероятно срещу дребни суми са дошли в София, без да знаят къде и в какво ги хвърлят "вълците".
Много въпроси, но един остава най-важен. Защо държавата ни хвърля в гражданска война? Защо изкуствено се нагнетява обстановката? Защо се стремят да ни задушат с натрупаното във въздуха напрежение?
Отговорът със сигурност го знаят малцина, но това не пречи и ние да се досетим, нали? Не пречи да отстояваме позицията, че не е нужна гражданска война, за да може за пореден път определени "богоизбрани" да осъществят плановете си за доунищожение на България.
Всеки иска малко - работа, нормален стандарт, спокойствие за себе си и семейството си, достойни старини за родителите си и светло бъдеще за децата си. Толкова ли е трудно заедно да го отстояваме?