Ветото върху бюджета ще е заяждане, обяви Сидеров

Избори 2 в 1 не са удачен вариант, смята още лидерът на Атака

"Ако президентът наложи вето върху актуализацията на бюджета, това ще бъде вид заяждане от негова страна", заяви  председателят на ПП "Атака" Волен Сидеров.  

Преди няколко дни президентът Росен Плевнелиев обяви, че е склонен да наложи вето върху Бюджет 2013 г, но ще изчака дебатите в пленарна зала.  Тогава коментарът беше, че това ще принуди "Атака" открито да гласува в подкрепа на предложените от ДПС и БСП промени. Росен Плевнелиев обаче заяви пред телевизията, че няма намерение да участва в подобни схеми.

По думите на Сидеров намесата на Плевнелиев по отношение на бюджета  "няма да бъде държавническо решение, защото е очевидна необходимостта да се направи тази актуализация. Тя е техническа, а не  философска. Януари пак има плащания, трябва да се вземат мерките, така че резервът да не падне под минимума. Г-н Плевнелиев не може да не знае това нещо. Ако той се обявява против, значи тръгва да играе напук, което не е редно за държавен глава", каза лидерът на Атака.

"Ако президентът в тази игра наложи вето и играе напук, той влиза в партийно противопоставяне, изпълнява партийна задача на ГЕРБ - да се прави напук, нещата да се спират на принципа „колкото по-зле - по-добре", добави  той.

"Готов съм да вляза в диалог с всеки, който има идеи. Те не критикуват идеите ми, а ме нападат като личност, като характер или като особености на някакви мои проявления", заяви Сидеров.

"Разчитам на това, че хората с натиска си карат държавниците да мислят в посоката, която трябва. През февруари имаше повече и по-ясни идеи", каза още той.

Волен Сидеров се закани депутатите му да изработят предложение за прилагане на административни санкции при неявяване на поканени лица за изслушване в парламентарни комисии.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият военен министър не се явиха на изслушване във временната парламентарна комисия за полетите на правителствения Авиоотряд 28.

Сидеров не пропусна да коментира и идеята предсрочните парламентарни избори  да се проведат заедно с тези за Европейски парламент през май догодина. Според него: "Изборите 2 в 1 не са удачен вариант, става объркване, изборите са различни, хората се объркват в секциите, става каша, която дава възможност за технически фалшификации. По-добре е изборите да са отделни", смята лидерът на "Атака".

Сидеров се зарече още:"При следващия, цялостен бюджет аз мога да съм сред първите критици на правителството, ако видя, че то не действа, но се съмнявам, че няма да действа, защото е поставено под натиск, който е полезен".