ДПС - спокойни, нямало случай на вето върху бюджета

И с президентско вето ще повторим волята си, категоричен е Местан

"Направих проучване – вече 23 - 24 година на прехода към демократично гражданско общество в България, 21 години от приемането на новата Българска конституция, където са уредени правомощията на държавните органи. Няма нито един случай президент да е налагал вето на закон за бюджет или за актуализация на бюджет”. Това заяви в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след среща с премиера Пламен Орешарски. Думите на Местан са заради предположенията, че президентът може да наложи вето върху актуализацията на държавните финанси. От Реформаторския блок призоваха държавния глава да стори именно това. От партия ГЕРб също са скептични към приетите промени.
Няма да влезем в преговори с никого да подкрепи актуализацията на бюджета, категоричен е Местан.
"Имаме много ясна политическа воля, която стои зад проекта за актуализация на бюджета. От тази актуализация зависят и редица социални плащания, решаването на редица проблеми на българския бизнес и на гражданите. Надявам се да няма вето, защото това ще бъде безпрецедентен акт, заяви лидерът на ДПС. Той се закани и при вето партията му повтори волята си”, добави Лютви Местан.
"Кой друг ще подкрепи или не актуализацията на бюджета, е негова политическа отговорност", добави Местан.
Той съобщи още, че на срещата с министър-председателя  темата за промени в Закона за вероизповеданията не е била обсъждана.