Пълнолуние във Водолей: Да се заиграем с желанията си

Пълнолунието настъпва на 22 юли, в 21,15ч.

Точната фаза на Пълнолунието настъпва днес по залез, малко след като Слънцето премине в своето царство - зодиакалния знак Лъв. Луната ще се огледа в него от ексцентричния и свободолюбив Водолей, а всички ние ще получим задача да намерим подходящите изразни средства, чрез които да проявим своята уникалност и индивидуалност, при това превръщайки я в символ на колективните идеали на епохата и средата, с които се чувстваме свързани.

Пълнолунието във Водолей обичайно подхранва стремежa към изява на личността чрез по-ексцентрични изразни средства и необичайни преживявания. Огненовъздушната стихия ни изпълва с копнеж за свобода и желание за промяна. Още утре ще се изправим пред нови възможности и перспективи, които ще очароват по-инициативните и активни личности. Обстоятелствата обаче не винаги ще съдействат за реализацията на замислите и следва да имаме предвид, че те ще подкрепят най-вече планирани в миналото дела. Оригинални и принципно нови идеи няма да ни липсват, но те могат да се окажат непрактични или съвсем неосъществими, затова е разумно да позволим на времето да ги ревизира и оцени.

Импулсивно приетите решения и игнорирането на опита от миналото, както и интересите на партньори и близки, също могат да ни превърнат в жертва на прекаления ентусиазъм и желанието за самостоятелност. Емоциите няма да бъдат така дълбоки, но за сметка на това пък ще възникват стихийно, затова във вечерните часове по-добре избягвайте места с напрегнат социален климат.

А и както винаги, фазите на Луната ни дават завидни шансове да поработим върху собственото си разгръщане като личности. Използвайте вечерните часове, за да ревизирате вътрешните бариери, които ви пречат да разгърнете личността си и да бъдете такива, каквито желаете. Водолей е знак много силно свързан с интуицията, затова тръгнете непредубедено по нейното течение и се оставете тя да ви отведе към онези ваши желания, чиято реализация би ви направила истински щастливи. Но не спирайте дотук, а надникнете в бъдещето и си представете как ще се чувствате след тяхната реализация, какви изменения биха породили те в живота  ви. Ще споделят ли вашите близки радостта от осъществяването или ще се наложи да се разделите с някои от тях и то ще породи промяна в обичайната ви социална среда. Това е един прекрасен тест за искреността и достоверността на вашите цели и стремежи. Преценете доколко те са наистина ваши, дали отговарят на съкровените ви потребности или са подчинени на колективни модели и нужди. Поиграйте си с желанията, моделирайте различни, нетрадиционни ситуации, не робувайте на клишета и съчетайте несъвместими възможности, без да се боите от това, което може да ви разкрие бъдещето. Колкото по-малко граници поставяте пред въображението си, толкова по-достоверни ще бъдат резултатите.

В емоционален аспект Пълнолунието във Водолей указва зоните на напрежение, където е нарушен балансът между личните потребности и желанията на другите. Постарайте се да възстановите това равновесие и по възможност да го съхраните, като си осигурите достатъчно лично време, без да забравяте за нуждите на другите.

И тъй като енергията на Пълнолунието ще се пренесе и прояви и в утрешния ден, планирайте го така, че да се чувствате максимално свободно, без да се чувствате привързани към рамките на графици и установени правила. Последвайте копнежите на сърцето си и следете за знаците, които ви дава околният свят. Ако те провокират усещане за липса на свобода и независимост, то значи за вас е настъпило времето да си ги извоювате.
 

Успех!