Уикендът: Бъдете последователни

Слънце в Рак, Луна в Дева - Везни

Астрологична картина на 13-14 юли

Уикенда ще ни даде възможности да се посветим на спокойни домашни занимания и пълноценна почивка. Идеален момент да обърнем малко повече внимание на близките си и дори да обсъдим важни семейни планове. Ако сред належащите за обсъждане теми съществуват такива, които пораждат разногласие, би било добре да използвате съботния ден, който предоставя възможности за изглаждане на противоречията и намиране на приемлива за всички гледна точка. В неделя вечерта и през цялата следваща седмица острите ръбове в между-личностните и най-вече семейните взаимоотношения ще се превърнат в трудно преодолимо препятствие, така че направете каквото можете предварително за да ги изгладите, поне там където това е възможно.

В случай, че постигането на хармония не ви се удаде в събота, в неделя ще трябва умишлено да избягвате обсъждането и изясняването на личните взаимоотношения и спорните въпроси. Излишното зацикляне в незначителни детайли, неотстъпчивостта и мнителността, характерни за този ден, по-скоро ще задълбочат конфликта и дори могат да породят яростно противопоставяне. За сметка на това пък социалния и светския живот ни дават идеален повод да пренасочим временно вниманието си извън напрегната семейна обстановка. Те обаче не бива да служат като извинение за неизпълнението на дадени обещания.

И през двата почивни дни ще разполагаме с достатъчно енергия и ентусиазъм. Излишна емоционалност и прибързаност обаче могат да ни попречат да ги използваме пълноценно, заради разсеяността и непоследователността, които те обикновено пораждат. Концентрирайте вниманието си и не започвате няколко неща едновременно, ако желаете усилията ви да бъдат продуктивни.

Здраве, хранене и красота
Периодът е много благоприятен за всякакви оздравителни практики. Всичко което направите за здравето си сега ще има положителен дългосрочен ефект. И най-вече хигиената на тялото и душата.

Кожата и косата ще усвоят пълноценно всички подхранващи и подмладяващи средства, а клетките на тялото-полезните вещества съдържащи се в храните. Хранете се пълноценно, без излишества.Желателно е да намалите консумацията на млечни продукти, за да предотвратите задържането на течности в организма.