Седем министри в днешния парламентарен контрол

Ще бъдат обсъдени и забраните за строеж по Черноморието

Седем министри ще участват в парламентарния контрол днес от 11.00 часа.

 

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще отговори на два въпроса от народните представители Деница Златева и Димчо Михалевски. Министърът на отбраната Ангел Найденов ще отговори на запитване от Атанас Мерджанов, а министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще отговори на три въпроса от народните представители Борис Цветков, Станислав Станилов и Пламен Славов.

 

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще отговори на две питания на депутатите Димчо Михалевски и Корнелия Нинова. Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще отговори на 6 въпроса, министърът на регионалното развитие - на четири, а министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще получи две запитвания.

 

Преди парламентарния контрол депутатите ще продължат с обсъждане на Проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за жилищни нужди в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие.