Край на любовната история на Рут и Любчо в "Къртицата"

Певицата осъзна, че е употребена като трамплин към финала и се скара с гаджето си на живо

Целеустремената болна амбиция на баскетболиста Любомир Жечев изнерви половинката му Рут Колева и тя изригна по време на живото предаване на „Къртицата” по ТВ7.

Джаза се газира заради демонстрираното недоверие, алчността, непочтителността и  подмолния „феърплей” на своя възлюблен от Търговище. Осъзнавайки, че е била маша в ръцете на Любчо по пътя към успеха.

Според нея дългия е разкрил истинската си същност, тя се ядоса и за малко напусна студиото, но после се върна, пожелавайки му успех и да е жив и здрав.  

Цялата група изригна срещу Любо и го обвини, че събира информация за дневника си по най-различни начини някои, от които са нечестни. Скандалът ескалира заради анкетни карти на участниците, които Любо отмъкнал за да преписва фактите от тях скрит в тоалетните на базата, макар и те да са били достъпни за всички.

Спорът обаче започна оттам, че Любо е откъснал страниците от първия си дневник, който бе изгорен при загубено изпитание в края на първия месец на играта. Същото обаче е направила и ловърката Рут. Марина пък знаела за постъпката на Любо, но си замълчала от страх да не го изгонят от играта.

След обвиненията на певицата в алчност и егоизъм, Любо отвърна на удара и обвини Рут в това, че разполага с интернет 24 часа в базата посредством своя iPod, което тотално довърши връзката му и сложи край на отношенията му с певицата. Двамата се счепкаха със изпепеляващи взаимно обвинения, които изненадаха всички, зрители, участници, коментиращи и дори водещите. Иван и Андрей охарактеризираха скандала с думите: „Като чели това е края на една връзка”.

Заселниците също се обединиха срещу Любомир затова, че е скъсал страници от дневника си, докато всички останали са изгорили своите и е лъгал за да краде информация.

Тодор, Кирил, Гибона и Марина обвиниха Любо, че не споделя информацията, с която разполага.

Срещу обвиненията в безскрупулност Любо се защити с думите, че не е длъжен да споделя с никого информацията, която знае. 
"Фактът, че ти си алчен и ти си мнителен си е твой проблем и това, че използваш някакви не-феърплей тактики, за да стигнеш до финала."
Спорът продължи с думите на Любо, че механизмът на играта е такъв, че всеки играе сам за себе си, използвайки информацията, която сам е събрал.

Според жените коментаторки в студиото, нещо друго, а не няколко скъсани страници са подразнили бременната Рут. Дамите са на мнение, че певицата се държи като отхвърлена жена и скандалът се дължи на нещо, което се е случило между младите влюбени по-рано днес, нещо което явно останалите в продукцията не знаят. На моменти погледа и лицето на Колева излъчваше толкова омраза и ненавист, че ако можеше щеше да вкаменява само с премигване.

След играта Любо обяви: ”За мен от тук нататък, Рут не съществува”.

Стана ясно, че злата джаз певица Рут извън обсега на камерите е нарекла Любо боклук, а той от своя страна е обявил, по неин адрес: „тази вечер стигна дъното.”

Мненията в коментарното студио се сменяха ту в полза на неуспялата певица, ту защитаваха снажния дон Жуан на базата.

Така след два страстни месеца тв двойката Рут и Любо се разпадна.