Арестът ми е "вестникарски", заяви от Брюксел Цветанов

В МВР има необоснована политическа чистка, смята той

Цветан Цветанов не очаква да бъде арестуван след връщането си в България и отпадането на имунитета му на депутат. Той определи твърденията за предстоящи му арест като "вестникарски".

"Няма логика това нещо да стане. Това е начален етап за стартиране на досъдебно производство. Има толкова доказателства, които трябва да бъдат събрани, и затова трябва да отпадне този имунитет, за да може да се види каква е истината. Прокуратурата, когато беше входиран този сигнал, тя трябваше да предприеме действия за проверка", обясни Цветанов пред БНР.

Бившият вътрешен министър за пореден път изрази увереност, че няма доказателства за незаконно подслушване и това са единствено предизборни твърдения на Сергей Станишев.

Цветанов е в Брюксел, а днес ще се срещне с представители на Европейската народна партия.

Промените в организацията на спецслужбите могат да застрашат не само сигурността на страната ни, но и сигурността на Европейския съюз.

Според него, уволненията на ръководни кадри в МВР, които вчера новият вътрешен министър Цветлин Йовчев направи, са необоснована политическа чистка.

"Това са хората, които са лицето на министерството в съответните областни дирекции. Те никога не са били съпричастни към политически каузи. Оценката, която съм дал за тях, е на база на професионалните им качества и се гордея, че съм работил с всички тези директори. Всичките са били действащи служители, в голямата си част са минали на допълнителни квалификации в правоохранителните агенции на съответните наши евроатлантически партньори. Винаги са се ползвали с необходимото уважение, доверие и затова имахме тези успехи", коментира вторият човек в ГЕРБ.