Цветанов не очаква да се стигне до крайности като арест

Когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата, намекна бившият вътрешен министър

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, чийто имунитет бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров, не очаква да бъде арестуван във връзка със сигналите за незаконно подслушване.

"Не смятам, че ще се стигне до такива крайности, макар че всичко, което се случва, е лично – лично от главния прокурор, лично от Делян Пеевски. Аз съм невинен. Всеки говори за незаконни подслушвания, но никой досега, дори прокуратурата, не е казал, че има установени подобни незаконни подслушвания. Неупражнен контрол или липса на правила при използването на СРС-та е нещо, което не отговаря на истината.", заяви той в ефира на bTV.

Той отговори уклончиво на въпроса дали смята, че Сотир Цацаров изпълнява политическа поръчка на депутата от ДПС Пеевски, но не изключи подобна теза.

"Когато говори Пеевски, следва действие на прокуратурата", намекна Цветанов.

Той за пореден даде гласност на твърдението си, че Сотир Цацаров е завел Делян Пеевски на среща в кабинета му. Независимо, че Цацаров го отрече. Според Цветан Цветанов трябва да мине време, за да се разбере истината.

"Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР. Не е нормално всичко това, което се случва в момента. Трябва да мине време, за да излезе истината. Тогава всъщност се надявам, че всички тези, които в момента правораздават от парламентарната трибуна или с политическите си изказвания - нека тогава да ги попитате дали ще ми се извинят. Защото аз знам какво съм правил, знам, че съм работил само за държавата", допълни Цветанов.