Защо плащаме скъп ток?

Предстои ли сериозен анализ, който да доведе до адекватна цена?

Проблемът с цената на тока е в това, че вследствие на икономическата изостаналост, в която България изпадна, потреблението падна драстично. Делът на възобновяемите енергийни източници стана прекалено голям, оттам според мен идва и високата цена на тока.

Това заяви пред "Фокус" Страхил Ангелов, депутат от Коалиция за България.

Според него тепърва предстои много сериозен анализ, който ще бъде направен, за да се постигне една адекватна цена на тока.

Това, което в момента е важно, е това правителство, което ще гласуваме във вторник,  да направи нещо за хората. Това е много важно, това беше и логото на нашата кампания – "Да върнем България на хората". И вярвам, че ще го направим, трябва да го направим.

 

На въпрос какви договорености са постигнати до момента между ДПС и КБ във връзка със съставянето на ново правителство, Ангелов каза, че Орешарски е достатъчно наясно с това какво би следвало да се случва оттук нататък с България.

"И на тази база най-вероятно би постигнал в преговорите с Движение за права и свободи това, което наистина е необходимо на българите".

По време на кампанията имаше известни различия между двете партии и е очевидно, че решенията трябва да са компромисни.

Страхил Ангелов вярва, че консенсус между Коалиция за България и ДПС ще бъде постигнат.

Това, че ГЕРБ отбелязаха да внесат законодателни промени за Спешната помощ, Ангелов каза, че ще подкрепи промените в тази насока, макар и предложени от опонентите.

"Да, най-вероятно бих подкрепил, ако това решение е конструктивно и стигнем до консенсус в рамките на нашата парламентарна група. Лично аз считам, че при нас нивото на култура, политически диалог и познанията са на малко по-високо ниво от това, което демонстрираха ГЕРБ през последните три години и половина."