Адвокатите на Брендо с доказателства за пълно оневиняване

Делото на "кокаиновия крал" е преместено за 28 май

Делото срещу обявеният за кокаиновия крал Евелин Банев - Брендо, което бе насрочено за днес, се отлага за 28 май. Това съобщи за Struma.com адвокат Лучано Пици от адвокатското студио на Серджо Спаньоло в Милано.

Причината по думите на адвоката е промяна в съдебния график.

Днес се очакваше прокуратурата в Ломбардия да съобщи какви присъди искат за Брендо, партньорите му от Словения и представител на калабрийската мафия.
Адвокатите представили в съда доказателства, с които искат пълно оневиняване на клиентите им. На следващото заседание на съда ще се изслуша прокуратурата и пледоариите на адвокатите им. Това може да стане и в рамките на две съдебни заседания.

Банева е в затвор в Милано заради обвинение за трафик на дрога по трасето Латинска Америка - Европа заедно с представители на фамилията Белоко от калабрийската мафия. 47-годишният Евелин Банев бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на операцията. Арестувани бяха 30 души, от които 12 италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите - българи. Целта на операцията бе неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с международен наркотрафик и последващи престъпления срещу финансовата система на страни от ЕС.

В момента със защитата на Брендо са ангажирани адвокатите Марио Бруса и Серджо Спаньоло.