Системата на МВР не позволява незаконно подслушване, заяви Цветанов

Тандемът Борисов-Цветанов няма да се разпада, заяви зам.-шефът на ГЕРБ

"Силното ми качество е, че никога не се възприемам насериозно." Това заяви заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на предизборна среща в Русе, съобщи Фокус.
Така Цветанов отговори на журналистически въпрос дали тандемът между него и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов би се разпаднал, заради скандала с незаконното подслушване.
Припомняме, че този скандал предизвика представители и на опозицията и на ГЕРБ да поискат от Цветан Цветанов да слезе от политическата сцена. Бойко Борисов, обаче, защити зам.-председателя на ГЕРБ и обяви, че няма да приеме неговата оставка. Миналата неделя на въпрос на Кеворк Кеворкян  Борисов заяви, че Цветанов е силен, когато Борисов е силен.
По въпроса за слизането от политическата сцена днес Цветанов допълни:

"Проблемът в българския политически преход е, че всеки се е възприемал много насериозно, когато е вземал определена позиция, а силното ми качество е, че никога не се възприемам на сериозно".
Според Цветан Цветанов "въпреки  всички тежки периоди, в които управлявахме, хората успяха да видят реална политика, реално отношение на политиците от ПП ГЕРБ към местните проблеми, хора и структури.Това ни дава тази добра среда, в която провеждаме тази кампания сред симпатизантите, членовете ни и всички тези, които под някаква форма искат да упражнят правото си на глас и подкрепят политиката на ПП ГЕРБ".
Заместник-председателят на предизборния щаб на ГЕРБ още веднъж припозна скандала с незаконно подслушаните телефонни разговори като част от предизборната кампания.
По думите му това, че дебатът за подслушванията отива в Европейския парламент е част от политическото говорене на опозицията в лицето на лидера на ПЕС – Сергей Станишев.
Освен това според Цветан Цветанов незаконното подслушване е невъзможно.
"Системата в МВР е толкова добре организирана, че ако някой направи подобно нещо, смятате ли, че за тези четири години, когато парламентарната група на ГЕРБ и Пламен Нунев, който беше участник във всички тези комисии и контроли, които бяха осъществявани като парламентарен контрол, някой нямаше да има подобна информация и да я пусне в публичното пространство и да се направят съответните проверки", заяви той.
"Прокуратурата и компетентните органи трябва да установят кой и как е влязъл в дома на премиера, за да го записва и то вече като гражданин, защото вече не е бил в Бояна, а това е станало в дома му", каза още Цветанов.

На въпрос дали може престъпна групировка да е подслушвала експремиерът Бойко Борисов, каквото предположение самият Борисов изрази вчера, бившият МВР шеф отговори, че много детективски агенции биха могли да го направят.
 "Не са малко структурите, които закупуват подобна техника, за да си правят фирмен шпионаж и всичко това, което би могло да създаде някакви условия за компрометиране на даден икономически или политически субект", допълни Цветанов.
Той изрази също и опасения, че институциите няма да могат да бъдат стабилизирани с години след този пореден скандал с подслушвания.