И Найденов скочи на Цветанов: Иди си!

Били подслушвани и министри от кабинета "Борисов"

След опозицията и бившият земедески министър Мирослав Найденов нападна Цветан Цветанов на тема незаконно подслушване. И дори го призова да слезе от политическата сцена.

От известно време съм взел мерки за семейството, това политическо мракобесие трябва да приключи, заяви Найденов в ефира на bTV.

Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо. Имал съм и други наблюдения, свързани с външно наблюдение на оперативни работници към мен, каза още той.

Според Найденов, някой трябва да каже на Цветан Цветанов за отговорността, която носи и твърди, че са подслушвани и дриги министри от кабинета "Борисов". И те са знаели за това. Когато искали да си кажат нещо тайно, оставяли джиесемите си в съседната стая и пускали високо телевизора. Найденов си говорил за подслушването и с Росен Плевнелиев - и той бил сред контролираните. Трайчо Трайков бил строго контролиран след уволнението си да не би да постъпи като Найденов и да се разприказва.

"Ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата система и ако можеш да изчистиш името си", призова Найденов бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветанов.

"Имаше случки, с определен министър, който е бил на определено място с определен журналист, след което Цветанов му казваше – ти си бил там, защото журналистката е хубава и ти я харесваш. Това, което казвам в момента, хората го знаят, то е публична тайна. Трябваше да излезе някой като мен и да го каже гласно", заяви още Мирослав Найденов.

Той призова да бъдат подкрепени действията на прокуратурата, за да се стигне докрай в разследването на подслушванията.

Найденов се чувал редовно с Бойко Борисов и не изключи възможността дори срещу бившия премиер да са използвани СРС-та.