Местан губи почва под краката си, категоричен е Борисов

Според бившия премиер, лидерът на ДПС сигурно се вбесява от това, че тютюнопроизводителите изцяло подкрепят ГЕРБ

"Независимо, че сме няколко дни преди изборите, исках прокурорите да знаят, че настоявам да се намери извършителят или - тази организирана престъпна група, която прави незаконни подслушвания в домовете на хората. Тази тема трябва веднъж завинаги да бъде отрязана в България". Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред "Фокус".

Бившият премиер коментира и изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, който заяви, че е "жалък опитът на Борисов да нарича разговор разпита в прокуратурата". Бойко Борисов беше категоричен, че Местан губи почва под краката си, защото вижда как в Кърджали, Смолян, Силистра, Шумен – всички смесени райони, хиляди и хиляди български мюсюлмани идват, снимат се, взимат си автографи, заедно с българските християни. "Как помагаме и на джамии, и на църкви. Как хората живеят и се разбират. Как вече няма страх. Как демокрацията навлиза в тези региони", допълни още Борисов.

Днес след час и половина във Върховна касационна прокуратурата, лидерът на ГЕРБ заяви, че не е бил на разпит, а на разговор. Прокуратурата вече образува проверка, която следва да установи автентичността на записания скандален разговор между Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства.

Борисов предположи, че Местан сигурно се вбесява от това, че тютюнопроизводителите изцяло подкрепят ГЕРБ, заради политиката на партията и огромните дотации, вложени в този сектор. Също и животновъдите, и зърнопроизводителите, и всички, които получиха огромни европейски и национални доплащания.

"Това го вбесява и търси някакъв отговор. Иначе е лесно да му се отговори – и за самоубийството на Ахмед Емин в сарая, в присъствието на неговия лидер.  Би могло да му се обясни за документите от чужди служби, които визират неговия лидер в подготовка на атентат. Много би могло да му се говори. Но в ГЕРБ не използваме прокуратурата за предизборни цели. Ние се стараем да облекчим живота на хората, а не да политиканстваме кой къде и как е бил на разговор", каза Бойко Борисов.
Смятам, че на никого не съм длъжен да обяснявам кой идва в моя роден дом. Заедно с това - не се интересувам кой ходи в сараите на Ахмед Доган, въпреки че това би било доста любопитно и интересно, каза експремиерът.