Пенсии от 600 лева са химера, отсече Цветанов

Той обаче обеща 32 млрд. лева, които да влязат в образование, здравеопазване и земеделие

През новият програмен период ще влязат 32 млрд. лева за образование, за здравеопазване, иновации, култура, земеделие, обеща пред TV7 зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни, че последните години над 10 млрд. лева са влезли в инфраструктура и в земеделието, за да може да си изхрани нацията.

"Ние бяхме първите, които започнахме да даваме на животновъдите, тютюнопроизводителите, зърнопроизводителите", каза Цветанов като добави, че правителството на ГЕРБ е увеличило разходите за българските пенсионери с 9 милиарда лева.

"Действително парите за българските пенсионери са недостатъчни, но харчим, с колкото разполагаме. Уверявам ви, че който и да дойде няма да може да направи пенсиите 600 лева", обясни Цветанов.

По думите му основният акцент в бъдещето управлението трябва да бъде създаването на работни места.

"Целта на правителството е енергийна ефективност, което ще създаде нови възможности за инвестиции. Ще запазим 10% плоския данък", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос дали е имало сделка между Алексей Петров и ГЕРБ, Цветанов отговори, че никога не е имало и никога няма да има. Той обясни, че няма информация и да е имало среща на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и Трактора.

Освен това има проверка от институциите по делото срещу Мирослав Найденов.

"Прилагат се всички възможни средства и всички доказателства се представят на съда", каза той.