Бойко Борисов: ГЕРБ ще е спирачката на БСП!

Бившият премиер направи отчет на свършеното и обеща милиарди левове, които да се влеят в икономиката ни в следващите години

Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на националната конференция на партията, която се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

"За съжаление, сестрински партии в ЕНП говориха срещу ГЕРБ", каза бившият премиер.

Той отбеляза, че не може партии с по два - три процента подкрепа, да казват кой ще е премиер.

"Заредих се с малко от вашия оптимизъм. Макар че не би трябвало да е така радостно за това, което ни предстои", допълни Борисов и благодари на всички, които са помагали на ГЕРБ през годините.

"Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика, благодарение на гостите от първия ред", обеща той, визирайри шефовете от ЕНП, които вече поздравиха Борисов и ГЕРБ в словата си.

"Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България", напомни Бойко Борисов.

"Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат.

ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура", отсече той.

"Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас", обърна се Бойко Борисов към делегатите на конференцията.

Бившият премиер посочи, че е отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали.

"На моменти, силата и властта правят хората, да не кажа - и арогантни. Силата на партията направи някои хора... Затова може би сме рекордьори по сменени министри, зам.-министри, агенции и какво ли не. Ако по-рано се бях намесил и направил смените по министерствата, което е моя грешка, можеше да се избегнат още много негативи. Ние се учим от грешките и при ново управление, мисля, че няма да го допуснем", обеща пред хилядите в залата Бойко Борисов.

"Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили", посъветва той водачите на листи на ГЕРБ за предсрочния вот на 12 май.

"Който не работи, той не греши", отсече Бойко Борисов и направи забележка на водачите на листите, че са без вратовръзки на конференцията на ГЕРБ.