Трябва ни силно правителство, за да вземем 32 млрд. лева

Политика

14-04-2013, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Само при стабилен кабинет можем да усвоим европарите, заяви Цветанов

Само със стабилна политическа система и силно правителство можем да получим предвидените за България 32 милиарда лева за следващия програмен период. Това са изискванията на Европа, заяви на среща с жители на Велинград шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него, за да се случи това е важно да има и добра комуникация с местната власт. Силната местна власт работи за усвояването на европейски средства за работата по проекти, а конструктивният диалог между местна и централна власт води общините към все по-голям дял на усвоените средства, добави Цветанов.

Той изрази съжаление, че във Велинград усвоените евросредства са малко, като причината е именно липсата на тази добра връзка. Като пример той посочи отпуснатите от междуведомствената комисия средства за водоема на Сърница и за пътя за село Кръстава, които още не са усвоени. Посочен беше и примерът със средствата за водния цикъл на града, проектът за който е направен в "насипно състояние". В резултат са загубени около 40 милиона лева.

Цветанов каза, че ако местната власт не работи добре, няма как държавата да се намеси и да промени нещата. Срещата с жителите на Велинград се проведе в препълнената зала на читалище "Отец Паисий", съобщава Фокус.