12 април: Водачи и последователи

Слънце в Овен, Луна в Телец


Днес настъпва време за решителни действия, особено в случай че вече сте наясно относно това какво искате да постигнете и в какви срокове. При това е желателно да се концентрирате в своите собствени желания и предпочитания. Не си позволявайте да се отклонявате от тях заради, чужди претенции. Сега всички се стремят да наложат собствените си виждания и ще се опитват настойчиво да ни привлекат в своя подкрепа или просто да наложат волята си. Всеки преследва своите интереси и нужди и настоява околните да се съобразят с тях. Дали ще бъдете сред водачите или сред последователите, зависи от силата на характера ви.

За разлика от предходните дни, днес ще ни бъде по-лесно да контролираме изявата на емоциите си. Но пък ако е необходимо да им дадем израз за да бъдем по-убедителни е напълно уместно и безопасно да го сторим. Във втората половина на деня общуването вече ще стане изморително, поради което масовите светски събития няма да ни носят традиционното за петък вечер удволетворение. Затова пък тесния кръг на близките хора ни обещава възможност да почувстваме щастие и доволство от живота. Щастливи могат да ни направят и покупките за дома, гардероба и личния ни комфорт.

Работа и бизнес
Неочаквани приходи могат да ни зарадват в края на седмицата. Не бързайте да ги харчите-вложете ги в реализация на нови начинания и проекти или обзавеждане и технически средства, които ще оптимизират работата ви. Ако се нуждаете от това да представите плановете и постиженията си пред аудитория, направете го днес. Със сигурност ще бъдете повече от убедителни.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата. Лечебно и възстановително действие върху кожата имат водните процедури и масажите. Забележителен ден за посещение в салон за красота-успешни ще бъдат всички процедури, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви.

Не е уместно да гладувате и провеждате прочистващи практики, тъй като, за да има ефект от тях, организмът следва да бъде в седативно състояние, а днес той е твърде възбуден от мощните енергийни потоци, навлизащи в него.