Новолуние в Овен: Живото-Творение

Слънце в Овен, Луна в Овен, Новолуние - 12,35


В сряда небето отбелязва Нова година. Още в дълбоката древност новолунието в първия знак на зодиака Овен, се е почитало като един от най-сакралните моменти в годината отбелязващ импулса на сътворението, породено от сливането между духа и душата. А по разположението на планетите в този ден се е прогнозирала цялата настъпваща година.

В архетипната символика на Овена е заложено новото начало, жовото-творящия порив,страстта, творческият импулс и стремежът към себе-изразяване. Те балансират качествата по обратната страна на монетата, която Овен подхвърля - грубост, конфликт, войнственост и егоизъм. Но дори конформистките настроения на първия зодиакален знак са логично обосновани, именно защото е първи. Нуждаем се от конфронтация с миналото, за да положим основите на бъдещето.

Девизът на това новолуние ще бъде решителност и откритост, тъй като то е под двойно подчертаното влияние на Марс, който царствено се е настанил на трона в своето царство и посреща скъпи гости: Слънцето-царят на небето, Луната-господарката на нощта и най скритите кътчета  на душите ни и Венера-прекрасната владетелка на любовта, красотата и мира. Марс направлява действията ни, а тази компания говори, че очевидно е решил през тази година те ще бъдат подчинени на съзнателните импулси за установяване на духовна близост, цялостност, справедливост и хармония. Той не е склонен към въздържание, особено в силните позиции, в които се намира, затова дори тези благородни импулси понякога ще пораждат напрежение и остра конфронтация. Войнствения Марс вероятно ще обостря тлеещите международни конфликти и в средата на месеца не са изключени военни стълкновения, особено в районите на гео-политическа активност. Световните пазари вероятно няма да закъснеят да откликнат адекватно на нестабилните процеси в политиката и икономиката, най-вече на страните от Близкия изток и Средиземноморието.

Но пък подобна концентрация на небесни сили, носители на енергията на първичния импулс и новото начало, далеч не е често срещана и дава мащабни възможности за решителни житейски промени. Новолунието в Овен тази година дава многообещаваща подкрепа на нови начинания и проекти. Особено на тези от тях, в които сме готови да вложим цялата си воля и страст. То ще подкрепи и романтичните ни копнежи и желания,тъй като отношенията ще възникват бързо и  спонтанно, а съществуващи връзки могат да преминат на ново-по високо и пълноценно ниво на развитие и осъществяване.Сътрудничеството и партньорството в области касаещи мащабни обществени дела и проекти ще обединява ползотворните усилия на всички и ще създава блага за цялото общество. независимо къде насочваме енергията и импулсите си личните връзки и взаимоотношения ще имат съществена рола в напредъка или провала на начинанията ни.

Паралелно с това, динамиката на  психологическите процеси заложена от новолунието в Овен, подсказва че месецът, а за някои и година ще бъдат доста сложни и интензивни. Марс не обича да чака, а прибързаността и невъздържаността могат да породят много житейски усложнения особено в дните около новолунието. Контролирайте емоциите и реакциите си и си давайте достатъчно време за да осмислите и анализирате провокациите на времето, за да избегнете ненужни конфликти и емоционални драми. Незначителни дразнители, могат да породят бурни и неовладяни реакции, които от своя страна да формират ситуации, трудни за овладяване и контрол. Агресията, злопаметността и докачливостта, ще бъдат чести спътници особено до 20 април-период на максимална бойна готовност с която моментално реагираме на видими и невидими врагове и заплахи. Нужно е съзнателно да концентрираме цялата си воля, за да не се подаваме на изкушенията на прибързаните изводи и решения. Това в особена степен касае, онези които имат Слънце, Луна, Марс, Венера, Асцендент и други важни точки в хороскопа, в последната декада на знаците Рак, Везни и Козирог. До края на тази седмица съществува опасност от пожари, взривове и катастрофи - в буквален и преносен смисъл. На лично ниво арена на действие е сферата на интимните взаимоотношения, където невъздържаното поведение може да породи конфликти и драми с непредвидими последствия, а силното привличане, решителността и чистите намерения - дълбока близост и обновление.

По време на новолуние е подходящо мислено да построим желаната от нас реалност и да планираме действия насочени към реализацията и. Ако имате цел на която сте готови да се отдадете изцяло, проект в който сте вложили целия си и потенциал за себе-изразяване, ако желанията ви изискват физически усилия и максимално емоционално отдаване, сега е момента да ги стартирате. Проектите идеите и инициативите възникващи сега притежават мощен потенциал за реализация, житейско, професионално и социално обновление. Те ще изискват от нас много усилия и пълна отдаденост, но и резултатите ще надминат очакванията ни. Хората при които знаците Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей са силно подчертани ще могат в максимална степен да се възползват от тези тенденции. Но не бързайте с изводите и оценките си. Дайте се време за обмисляне и изясняване на всички обстоятелства около реализацията на плановете и предложенията.

Всяко новолуние на дава възможност да работим с най-висшите си цели и идеали, в съгласие и сътрудничество с божествените съзидателни енергии. В този момент връзката ни с тях и изключително силна, поради което мислите и постъпките ни стават маркери на реалността в която съществуваме. Медитацията молитвата и визуализацията в този ден много скоро могат да се въплатят в позитивни житейски промени. Изпратете своите съзидателни импулси към близките си, всички хора по земята и цялата Земя. Всеки сам изгражда бъдещето си чрез мисли и дела.
Успех!