Филип Филипов: Космосът изписва в небето красив знак за човечеството

Хороскоп

09-04-2013, 00:32

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: За място под слънцето

Любовта между душите може да се изрази в най-красиви и разумни форми.

Филип Филипов, отново предостави на читателите на България Утре, прогнозата направена от него на 8 април.


На 11.04.2013 г. предстои важно космическо събитие – началото на първия Лунен ден, първият ден от Новата година според древната астрологична традиция. В този ден в космоса Слънцето, Луната, Венера и Марс са близо един до друг и по време на залез Слънце може да се наблюдава първия лунен сърп. Максималният съвпадат се случва по време на Новолунието на 10.04 в 12:35 ч. За да стане максимално ясно ще обясня: в древността за начало на годината се е смятал деня, в който след Пролетното равноденствие се вижда за първи път Лунния сърп след Новолуние на фона на залязващото Слънце. В такава космическа ситуация, Луната, която е символ на човешката душа, народа и света като цяло, се ражда от лъчите на Слънцето – символа на човешкия дух, висш аз и Божественото начало във Вселената.

Интересното в този случай е факта, че Слънцето и Луната са съвпаднали по време на Новолунието си с Венера и Марс – двете планети, които определят съответно: женската и мъжката природа, висшето и нисшето астрално тяло, сърцето и волята, чувството и действието... По този начин
Космосът изписва в небето красив знак  , които може да се протълкува по следните няколко начина:

- Духовно, еволюционно тълкувание: през предстоящата астрологична година хората са призвани да реализират в конкретни действия Любовта като принцип, защото това е повелята на Духът и Душата на човечеството. Всеки един от нас може и трябва да намери сили, воля, импулс, чрез които да прояви добродетелите на Разумното сърце в себе си и около себе си и по този начин да служи на своята Божествена природа. Човечеството има шанс да овладее чувствата и действията си с цел реализация на Висшето си призвание – повдигане на всички същества на Земята и самата планета в едно по-висше духовно състояние – състоянието на Епохата на Водолея (обърнете внимание, че четворният съвпад е точно по средата между двете Риби – точно там където е описана повратната точка в еволюцията на планетата ни. Космосът приканва всеки един от нас и цялото човечество да приложи Христовото Учение на Божествената Любов.

- Социално-политическо тълкувание: политиците и народните маси ще имат шанса да проявят и реализират общи емоции, чувства и преживявания. Възможно е да възникнат социални явления сега, през този лунен месец и през цялата астрологична година, които целят балансирането между правата и възможностите на мъжете и жените. В социален и политически план може да се внесе хармония, равноправие, справедливост, мир и съзнателно овладяване на негативните явления. Духовните и религиозни водачи могат да подпомогнат внасянето на жизнено необходим мир и балансиране в опасни от военна гледна точка места по лицето на Земята.

- Тълкувание в личен план: хората, които имат важни емоционални задачи за решаване ще получат много ценен импулс и ще бъдат подпомогнати в хармонична посока. Това особено важи за хората родени или имащи важни астрологични фактори във втората половина на Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей и донякъде Везни. Любовта между душите може да се изрази в най-красиви и разумни форми. В отношенията между мъжете и жените ще има тенденция на хармонични и полезни събития, които разкриват дълбочината на чувствата, копнежите на сърцето и силата на Любовта. Съответно, хората, които имат важни астрологични фактори във втората половина на Рак и Козирог, трябва да бъдат по-внимателни в емоционално отношение. Те трябва да се пазят от любовни драми и да проявят максимално овладяване на чувствата си в името на Любовта и разумното човешко начало.


Добре е в момента на точното новолуние в сряда (12:35 ч. на 10.04), както и в деня на началото на новия Слънчево-лунен месец, който се пада тази година на 11.04 на залез Слънце, когато двете стрелки на Мировия часовник(Слънцето и Луната) ще се виждат на запад след точката на пролетното равноденствие около 19:30 ч., да се медитира и да се направят положителни утвърждения в посока на всички добротворни начинания, във всички разумни и добри духовни идеи и добродетели, в хармоничните и градивни цели на човечеството. Всички ние – разумните човешки души, можем да се помолим за мир, социална справедливост и реално, конкретно и съзнателно приложение на Христовото Учение в общочовешкия живот на всички народи по лицето на Земята. Всички хора, които искат да проявят все по-висшите форми на човешката степен на Любовта, могат да поискат помощта и подкрепата на Бога, Духовния свят и техните Ангели-хранители чрез искрена молитва и целенасочена визуализация... и няма да е далеч времето, когато те ще почувстват реалното присъствие на Божествената Реалност на Вселената в тях и около тях. Време е ние човеците да се пробудим и да преживеем Христовото присъствие в нас и около нас като съзнателна и висше проявена Любов от душа към душа, от същество към същество и от народ към народ.

Медитацията, в гореописаните моменти, е много важна, защото тя ще даде тон и ще определя цялата предстояща астрологична година и за целта е добре да се използва максимално организирано и ползотворно.

Понеделника, вторника и до точния момент на новолунието в сряда не са подходящи за начало на нови важни проекти. От момента на новолунието в срядата и от четвъртък могат да се почват важни нови дела и тогава те ще имат особено голяма сила за изява.

Тъй като на едно място в космоса се струпват съществени от гравитационна гледна точка небесни тела, са по-вероятни от нормалното земетресения по лицето на Земята, особено където има активно действащи разломи, които не са се освободили от натрупаната си сеизмична енергия. За целта на 9-10-11.04 е добре да се медитира за защита от земетресения. Сеизмичната активност може да се оцени на границата между КОД ЖЪЛТО И КОД ОРАНЖЕВО. Обаче, тъй като общата астрологична картина е със силен акцент в положителна посока, има голяма вероятност сеизмичната активност да се минимизира или да се разреди без опасности за населението. Все пак обаче не трябва да се пренебрегва струпването на двата най-важни гравитационни фактора заедно с двете най-близки планети от Слънчевата система. Ето защо, в моментите на медитация и молитва помолете Божественото да защити и опази България и всички народи от земетресения, наводнения, природни катаклизми, неразумни политически събития и катастрофи.


Бел.ред.Тук под статията ще публикуваме новини касаеи събития по реализацията на прогнозата на Филип Филипов:


Четвърти трус край Тополовград