Смяна на караула!

Борисов към Райков: Ще ви хулят, но не обръщайте внимание!

Правителството на премиера Бойко Борисов сдаде властта на служебния кабинет с премиер Марин Райков. Това стана на церемония в Министерския съвет.

Пред старите и новините министри, отиващият си министър-председател благодари на своя екип за извършената работа до този момент и посъветва новия кабинет да прави това, което счита за правилно.

"На новия кабинет мога да им пожелая само успех, не обръщайте внимание какво ще говорят политическите партии за вас, включително и нашата. Ние няма да ви критикуваме, защото ние с месец и половина по-рано сдадохме властта. Не обръщайте внимание какво ще ви говорорят от БСП и ДПС, защото те дезертираха от властта. Ако Станишев имаше 250 000 работни места - защо да нямат правителство и от днес тези работни места щяха да бъдат разкривани. Щяха да вдигат доходите на хората. Нали имаха антикризисни мерки, план, къде са?", попита Борисов.

Досегашният премиер отбеляза, че решението да подаде оставка на правителството си е редно и правилно, защото хората са поискали така.

"Много неща направихме, много не успяхме, много сгрешихме, но идват избори и там хората, които са гласували най-много за дадена политическа партия - получават мандат, за да управляват4, посочи той.

Бойко Борисов настоя, че неговите министри са направили много в инфраструктурата, образованието, археологията.

"Но тука има един парадокс, хората много бързо свикват с хебавото. Какво по нормално е една столица да има спортна зала, но три години нямаше, да има паркове, да има метро, които другите правителства така и не направиха. С това хората много бързо свикват и няма смисъл да им го натяквам, те го виждат, това за което не ни стигнаха силите или не прецених, е балансът", призна той.

За финал Бойко Борисов каза, че остава на новите министри работещи еврофондове.

"Ние ще си направим в партията изводите, които иска да се подава на популизъм да го прави, ние оставяме финансово дисциплинирана държава".

Той допълни, че за изборите ГЕРБ ще предложат на хората с колко и как могат да им се вдигнат доходите.

"Нито с лев повече можем да обещаем от това, което реално българската икономика може да даде", завърши настоящият премиер.