Премиерът: Не можем да променяме Конституцията и Изборния кодекс!

Правителството ще гарантира, че изборите няма да бъдат манипулирани

"Задачата на това правителство е ясно очертана от основния закон на страната – то не може да обсъжда конституционни промени и да променя изборни кодекси. То ще зададе посоката на развитие в редица ключови сфери", посочи служебният премиер Марин Райков минути след като официално бе представен като министър-председател.

Той посочи, че приоритет на неговото правителство е провеждането на предсрочните парламентарни избори на 12 май.

"Това правителство е безпартийно", посочи Райков и увери, че то ще гарантира, че изборите няма да бъдат манипулирани или фалшифицирани.

"Като спазваме стриктно зададената бюджетна рамка, ще предприемем конкретни мерки в сферата на доходите, подобрявайки положението на българските пенсионери", увери още служебният премиер, като допълни, че заедно с това България ще продължи да изпълнява всички своите ангажименти в ЕС и НАТО.

Той посочи, че като спазват бюджетната рамка, служебното правителство ще предприеме конкретни мерки в сферата на доходите, подобрявайки положението на българските пенсионери и най-необлагодетелстваните слоеве от населението.

"Чухме протестиращите, нека сега да дадем думата на мълчаливото мнозинство от българския народ", продължи той и призова българите да поемат своята отговорност, като застанат пред изборните урни през май.

"Българите, които излязоха на улиците изразиха мнение и тези избори са доказателство, че те промениха политическия дневен ред на страната. Всеки, който си позволи арогантност срещу протестиращите, ще бъде наказан на изборите от народа", посочи Райков.

"Няма да допуснем икономическа авантюра и ще се противопоставим на всеки опит страната ни да бъде хвърлена в хаос. България няма да отстъпи от суверенното си право да решава кои енергийни проекти отговарят на нейните интереси", обеща новият премиер.