Майката на премиера: Сине, чуй улицата!

"Не е някой фанатик, който ще се противопоставя или пък ще приема каквото му се каже"

Марин да се срещне първо с протестиращите на улицата. Това посъветва новия премиер неговата майка Лидия.

"Да влезе в проблемите им. Да ги пита не само какво искат, но и как си го представят", заяви тя пред "Стандарт".

След което да се срещне с техни представители и да ги пита не само какво искат, но и как си го представят.

"Искат справедливост, и аз искам, 7 милиона българи я искат. И ако излезем на улицата, кой ще ни я осъществи?!", коментира Лидия.

"Ние, българите, все пак сме реалисти. Трябва да си го изработим това, което искаме. И нека Марин да обсъди с представители на протестиращите как те си представят осъществяването на своите желания. Много спокойно, много практично и обективно. Смятам, че той ще го направи. В това отношение е разумен. Не е някой фанатик, който ще се противопоставя или пък ще приема само каквото му се каже", твърди тя.

"Синът ми ще се справи, защото никога не е бил в партия и има широк мироглед. Живял е навън години наред, а така човек има по-широк поглед", допълни майката на новия премиер.

Вчера, след като прие да е служебен премиер, Райков обяви, че е чул протестиращите, сега било ред да се даде думата и на мълчаливото мнозинство от българския народ.

"Задачата на това правителство е ясно очертана от основния закон на страната – то не може да обсъжда конституционни промени и да променя изборни кодекси", посочи той.

"Това правителство е безпартийно", обяви Райков и увери, че то ще гарантира, че изборите няма да бъдат манипулирани или фалшифицирани.