Уикендът : Спокоен отдих, копнеж и носталгия

Слънце в Риби, Луна във Водолей - Риби

Астрологична картина за 9-10 март

 

През почивните дни все по-осезаемо ще усещаме приближаващото новолуние, поради което те ще преминат сравнително спокойно. Настроението ще бъде интровертно и мнозина ще предпочитат да се наслаждават най- вече на собствената си компания. И също на музиката, изкуството, киното и хубавите книги, особено на онези които повдигат завесата към тайнствени светове и дълбините на човешката душа. Подобна атмосфера създава идеални условия за спокоен отдих и задушевно общуване в съвсем тесен кръг.

В събота, заобикалящата ни среда все още има шанс да ни заинтригува, най вече чрез срещи с хора които са ни интересни със своите опит и познания. Можем да се наслаждаваме спокойно слушайки разкази за нечии преживявания,  но на деловите и търговските предложения не следва да реагираме със сериозни намерения. Като цяло, най-добре би било да не следваме предварително зададени планове, а да се нагаждаме според ситуациите, а в случай на необходимост от избор, да следваме интуицията си. Общувайте само с тези, които са ви приятни, посещавайте само места и събития, на които действително желаете да присъствате. В този ден не бива да вършим нищо по задължение. Значително предимство е уместно да дадем единствено на личните си интелектуални и духовни интереси, задоволяването на които ще ни създава усещане за доволство.

В неделя настроението вече е изцяло пасивно и повечето от нас ще бъдат отдадени най-вече на личните си чувства и размишления. Такива дни са истински пир за душата, особено ако сме склонни да я наградим с разходка  сред природата или в света на музиката. По чувствителните натури може би ще усетят че попадат в един приказен и бленуван свят, чувство едновременно пораждащо копнеж и носталгия. Този път обаче то може да ни открие скрити потребности на душата, които се нуждаят от сериозно внимание. Огледайте ги от всички страни и използвайте енергията на настъпващото в понеделник вечер новолуние, за да ги превърнете в желания и цели.

Здраве, хранене и красота
Подхранващите грижи вече имат съвсем краткосрочен ефект но можете успешно да почиствате кожата за да я подготвите за новия жизнен цикъл. Полезни и необходими за здравето и красотата са масажите и водните процедури. Ефективно ще бъде премахването на нежеланото окосмяване и оформянето на веждите. Погрижете се за кожата около очите.
Последната четвърт на Луната е период на чистене и освобождаване и това е времето в което бързо и ефективно можете да сее освободите от излишните килограми, блокажите в тялото и психиката.