Люмиер : Рибите са изтънчени, но им липсва воля

Хороскоп

04-03-2013, 18:58

Снимка:

Люмиер

Автор:

ЛЮМИЕР

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Дева: Пиянството на разума

Често представителите на този знак, прикриват намеренията си зад изтънчено поведение.

РИБИ е дванадесетият зодиакален знак, принадлежащ на елемента "ВОДА", и  заедно със БЛИЗНАЦИ, ДЕВА и СТРЕЛЕЦ е включен към подвижния зодиакален кръст.

В графичното изображение на знака РИБИ, състоящо се от две дъги, обърнати с издутите си части една към друга, акцент се слага върху двойнствеността на знака, както е при зодиакалния знак БЛИЗНАЦИ. Алтернативната символика на графичния знак е в неговия символ - началото (откриването) и края (опитността).

СЛЪНЦЕТО преминава през знака РИБИ от 19 февруари до 20 март - в края на зимата, когато времето се затопля, а дните започват да нарастват.  Този период е богат на вътрешен кипеж.Растителността, която е в латентно състояние, е готова, трябва и само жизнен тласък, за да се покаже из земята. Зеленината все още е твърде бледа, безформена, неопределена и сякаш е от един вид, от едно и също семейство. Риби е знак в който границите изтъняват и са трудно различими. С този знак се свързват водата, морето и океана, всичко, което има характер на неизмеримо. Намираме се пред една непреодолима сила, която чака своя час.

В астрологично съответствие Слънцето дава на родените под знака РИБИ силна възприемчивост, търсене на вълнения, на силни чувства, впечатлителност, но и пасивност, изчакване на вътрешен подтик, за да действат. Нерешителността е качество, което ги възпрепятства и им пречи да се наложат.

Слабостта на Рибите се изразява в леност, лакомия, свръхчувствителност и прекалена мечтателност.
Силата им е в тяхното прекрасно, изтънчено поведение, зад което прикриват истинските си намерения, в прекалената им интуиция, благодарение на която лесно умеят да предугаждат бъдещето.
   

  Какво трябва да се запомни за знака РИБИ. Те са:
     1. Дванадесетият знак на Зодиака
     2. Принадлежат на елемента "ВОДА"
     3. ПОДВИЖЕН, (ДВОЙНСТВЕН), ЖЕНСКИ, ПАСИВЕН, ОТРИЦАТЕЛЕН
        знак
     4. Знакът РИБИ е подвластен на планетата НЕПТУН, която е
        неговият първи господар, а планетата ЮПИТЕР - втори.
            

           Юпитер - като господар на знака Риби
Юпитер дава голяма надежда, шумен живот и весел нрав - все качества, които правят техния притежател популярен, с много приятели, с успех в обществото.  Тази личност е белязана с великодушие, щедрост и човечност, както и с желание винаги да помага, да се бори самоотвержено за възвишени цели. Тя обича реда, собствеността и се стреми да спазва законите и обичаите. Не понася грозните и странните неща, лошия вкус и лошите маниери. Привлича я изисканата обстановка, комфорта и елегантността във всичко. Окриления от Юпитер разполага с енергия, ентусиазъм, искреност и лоялност, но така също притежава естествен респект към религия, уважение към ритуали, церемонии, етикеции. Може да развие склонността си към религията,правото и философията. Съществува обаче тенденция да бъде обвързан отформалности.   
       

            Нептун - планетата господар на знака Риби
Планетата Нептун влияе главно върху психиката и емоционалността на човека, като например необикновени съновидения, интуиция, впечатления, ясновидство, предаване на мисли и пр., както и известни наклонности към тези явления и феномени. Освен всичко това често тя надарява родените под Риби, с вкус към музика или изкуство. Развива и прави дейни чувствата, усещанията, макар че понякога има опасност те да се развият прекомерно. Контролирайте ги, дръжте ги в границите на нормалното.  Волята често не е много силна.  Тези хора са бавни при вземане на решения, боят се да посрещат трудностите в живота, да останат твърди пред тях.
       

             Партньорство:
За родените под знака Риби - зодиакален знак под властен на мистичната планета Нептун, могат да имат благоприятни съюзи предимно с представителите на знаците РИБИ и РАК. Неблагоприятни за тях са съюзите им със знаците Дева, Водолей и Скорпион.

Жените Риби са непоправими романтички. В ранния си период те си създават различни образи, с които могат да живеят до дълбока старост.

Мъжете, родени под знака Риби, притежават богат сексуален живот и са известни с това че могат да доставят неизмеримо удоволствие на своята партньорка.

             Части на тялото, управлявани от знака, и болести:
Подвластни на знака Риби в човешкото тяло са краката - стъпалата, и лимфите.
Едно от заболяванията на Рибите е предимно различните деформации на краката, мазоли, но този знак дава също и болести на дихателните пътища - понякога туберкулоза. Често сред Рибите се наблюдават различни по рода си пристрастявания, като алкохолизъм и наркомания.

За родените под този знак щастливи числа са 3 и 7, цветът, който предпочитат, е тъмно лилавия, а денят от седмицата е четвъртък. Предпочитан от тях сезон е зимата.
          

              Държави и градове под знака на Рибите:
Португалия и пустинята Сахара, както и Нормандия. Севиля, Александрия, Ланкастър и Руан.
         

              Подходящи камъни за знака са:
Камъни със светли цветове, като светъл аметист, лунен камък,
сапфир, аквамарин, хризолит и александрит,а така също бисери и перли,както и всички разновидности на аметиста.
БИСЕРИ, ПЕРЛИ - древните гърци са смятали, че бисерите са втвърдените сълзи на морските нимфи. В средните векове е съществувала легендата, че сълзите насираците и невинно обижданите ангели са били затворени в раковините на мидите и там са се превърнали в скъпоценни камъни. Бисерите и перлите са с различна големина и оцветяване. По бреговете на Индия се намират бледорозови перли, а в крайбрежието на Цейлон се срещат сребристо и жълто оцветени перли.

В миналото се смятало, че перлите и бисерите закрилят и укрепват семейството и семейното щастие.  Те защитавали от клюки и лоши сделки.
На перлите се приписват и лечителски свойства като например възможност за лекуване на малокръвието при децата, или заболявания на черния дроб.
АМЕТИСТ - камък с лилаво - виолетово оцветяване, който наподобява силно разредено червено вино. Този камък носи успехи при ловът и спортните състезания. Казват също, че той предпазва от пиянство. Този, който има на ръката си пръстен с камъка, няма защо да се бои, че напитката ще замъгли съзнанието му. Камъкът е символ на успехите, на покой, на благополучие. Той успокоява нервната система и премахва склонността към раздразнение. В древността са смятали, че ако се издълбае на повърхността на камъка знака на Луната или на Слънцето, то този, който го носи, ще бъде защитен от отравяния. Овдовелите носели камъка на ръката си в знак на преданата си любов към починалия партньор.  Ето защо този камък се наричал още и "камъка на вдовството", който се явява, като символ на вярността, на вечната и предана любов.

Вижте още: Астрологична картинна на деня