Токът пада като първоаприлска шега

ДКЕВР няма да са готови за март с разчетите си

По-вероятно е промените в ценообразуването на изразходваната електроенергия да са факт след 1 април, отколкото от 1 март.

Това заяви Юлиана Иванова, председател в оставка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), след обществено обсъждане на наредбата за регулиране цените на природния газ.

По думите й - през март трябва да бъдат направени кардинални промени на ценообразуването.

"Първи март е обаче е следващата седмица, а все още нямаме постигнати резултати. И на мен ми се иска да е 1 март, а не април, защото всички плащаме сметки", отбеляза тя.

Иванова отказа да се ангажира с конкретни числа и проценти за намаляването на цената на електроенергията и призова журналистите „да оставят на държавната комисия малко въздух да диша и да не се налага всеки ден да се дават изявление".

Когато имаме конкретни резултат, вие първи ще разберете, увери Иванова представителите на медиите и отбеляза, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране работи много усилено за да бъдат направени необходимите промени.

Само преди дни, във вторник, премиерът Бойко Борисов обяви, че токът може да падне от март с цели 8%.

Тогава той разпореди на енергийния регулатор бързо да действат, за да успокоят нарастващото напрежение в страната от изключително високите сметки за ток.

Сега обаче разрибаме, че това евентуално може да е факт от април, не не като първоаприлска шега.