ГЕРБер каза "Да" на АЕЦ "Белене"

Ивелин Николов подкрепил бъдещето на централата заради Плевен и региона

Депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов е напът да се превърне в един от най-обсъжданите депутати през последните няколко дни.

Само преди 3 дни по време на референдума той пренебрегна партийната воля и се обяви "за" изграждането на нова ядрена централа, съобщава Нова телевизия.

Лично Бойко Борисов и Цветан Цветанов ме поканиха в ГЕРБ, споделя народния представител, който първо става общински съветник и председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Плевен, а от 2009 г. е народен представител от Плевенски многомандатен район.

Николов посочи, че именно бъдещето на Плевен и региона го е накарало да гласува на референдума с "Да".

"Гласувал съм за икономиката на региона", посочи той и уточни, че постъпката му няма как да се гласува като предателство, тъй като това е негова лична позиция.

Според него строителството на АЕЦ "Белене" е единственият шанс за развитие на региона. "Инвестициите са нулеви, безработицата е много голяма, хората бягат", обяснява мотивите си за пренебрегването на партийното поръчение той.

Николов бе категоричен, че никой от ГЕРБ не го е инструктирал как да гласува на референдума. "Ние сме демократична партия и имаме дебати", отбеляза той.

В заключение Николов посочи, че не се страхува за бъдещето си като политик и възможността да отпадне от парийните листи за предстоящите избори.
"Не съм се родил депутат", бе краткият отговор на депутатът от ГЕРБ, казал "Да" на АЕЦ "Белене".