Борисов за референдума: Благодаря на Станишев, че зачеркна "Белене"

Политика

27-01-2013, 18:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Това беше безсмислено упражнение, смята премиерът

"Благодаря на Станишев, че освен, че не подписа за "Белене", прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да строят, но с организирането на този референдум - завинаги зачеркна темата "Белене".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който гласува броени минути преди края на изборния ден в Банкя.

По думите на Борисов с неподписването от 2006 до 2007 г. Станишев е свършил огромната работа, за да не стане факт АЕЦ "Белене".

По думите на министър-председателя референдумът е бил нещо предизвестено и българите са го доказали с позицията си.

"Похарчихме много пари, всички знаейки, че той ще се провали. Така или иначе над 14-15 млн ни струва това упражнение, но те заминаха", посочи Борисов и уточни, че теза пари са можело да бъдат отделени за майките или пенсионерите.

Министър-председателят отхвърли обвиненията на БСП, че лошо почистените пътища са затруднили желанието на хората да гласуват.

"На кривата ракета БСП космоса й пречи. Най-слабата избирателна активност е в най-добре почистените градове. Очакваше са да вали сняг, не да пече слънце, но денят беше слънчев, прекрасен. Това беше безсмислено упражнение по тази тема", отсече Борисов и допълни, че хората са имали достатъчно време да гласуват, след като са изгледали "мача на Челси и победата на Джокович".

"В парламента ГЕРБ е гласувал "против", така че и да влезе, макар че като гледам избирателната активност, живо пиле няма вече по улиците, ако мине 20%, отново в парламента ще гласуваме "не". Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали "да" за седми реактор в "Козлодуй". България е ядрена сила в момента, има ядрени реактори и ще строи ядрен реактор на Козлодуй", категоличен бе премиерът.