Уикендът: Комфорт и практични нововъведения

Слънце в Козирог - Водолей, Луна в Телец

Астрологична картина за 19-12 януари

Уикендът ще бъде преходен период, позволяващ в живота ни да навлезе по-свободния и непринуден характер на Водолейската енергия. Слънцето и Меркурий почти едновременно ще преминат в знака на свободния полет на мисълта и приятелството и постепенно всички ще бъдем увлечени от нови, нестандартни идеи и авантюристични пориви, а интересът ни ще се пренасочи от материалната в интелектуалната сфера. Ролята на приятелите и съмишлениците в осъществяването на нашите планове и намерения ще нарастне. Ще възобновим контактите си с хора, излезли напоследък от обичайното ни обкръжение, което ще обнови впечатленията ни и ще разшири интересите ни, добавяйки някои алтернативни идеи и възможности в живота ни.

Луната в Телец ще ни държи все още приземени през почивните дни, но пък ще ни помогне да направим практични покупки и нововъведения в устройството на бита, без да губим чувство за мярка, което ще ни предпазва от излишни разходи. В събота вечерта не е изключено да почувстваме спад в настроението и жизнеността, което при някои може да породи вътрешно напрежение. За да избегнете негативните последствия от това, можете временно да поограничите общуването с членовете на домакинството. Най-лошият избор е да прехвърлите негодуванието си върху тях, обвинявайки ги за личните ви несгоди. Вечерта е подходяща за отдих и релаксация, а хубавата музика и вкусно приготвената храна ще ви помогнат да се освободите от напрежението.

Тези препоръки запазват своята актуалност и в неделя, когато ще ни се налага да съчетаваме несъвместими дейности и възможности, за да реализираме плановете си за деня. А те отново следва да бъдат насочени към осигуряването на повече комфорт в бита и живота като цяло. Денят ще ни даде и достатъчно време и поводи, за да анализираме вътрешния си свят и да вникнем по-добре в действителните си желания и потребности.

Здраве, хранене и красота

И двата дни са много благоприятни за общи укрепващи и оздравителни процедури и грижи за кожата и косата. Подхранващите и подмладяващите средства ще имат забележителен ефект. Косата расте бързо - подстригването ще стимулира растежа й и ще укрепи косъма, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си. Подходящи са и масажи, аромотерапия и водни процедури с успокояващо и релаксиращо действие.

Не бива да си правите кулинарни експерименти и да изпробвате за пръв път нови ястия и продукти. Организмът е твърде уязвим и реагира остро на непознати и трудно смилаеми храни. По тази причина е желателно да се избягва консумацията на месо и гъби, а преяждането може да нанесе сериозни поражения. Гладът също, така че придържайте се към златната среда.