16 януари: Преди обрата

Слънце в Козирог, Луна в Риби - Овен

Астрологична картина на деня - 16 януари

Сряда ще продължи и доразвие темите и събитията, станали актуални през предходните дни. В първата половина на деня можем да направим удачни покупки, да проведем успешни срещи и да финализираме текущи дела. По обед "звездите излизат в почивка",  което е възможно да породи отлив в ентусиазма и известна неопределеност в плановете и намеренията. Това не бива да ни смущава - просто ще трябва тихо и спокойно да дочакаме новия активен импулс на Луната в Овен. През това време е желателно да се оттеглим от целенасочено взаимодействие с околния свят, посвещавайки се на лични занимания или подготвителни действия. В случай, че ви се удаде възможност за почивка, не я пропускайте. Вечерта, а и утрешният ден ще бъдат доста активни и вероятно повратни, относно замислите ни за предстоящите две седмици.

Вечерните часове обещават активен обмен, но и повишена възбудимост, поради което са налични опасности от аварии, катастрофи и драматични обрати. Бъдете готови да реагирате незабавно на промяната в обстоятелствата, а по време на шофиране, спортуване и работа със сложни уреди и лесно запалими вещества - изключително внимателни.
Вълнения ще има и в интимния живот, поради нарастващата страст и привличане между половете. Новите запознанства са многообещаващи, стига да не форсирате развитието на взаимоотношенията.

Работа и бизнес

Денят ще предостави подходяща среда за напредък в работата и деловите ангажименти. Сутрешните часове са благоприятни за срещи и анализ на постигнатото до момента, както и за обсъждане на бъдещи планове и методи за тяхното постигане. Следобед, напротив -самостоятелната работа в уединение, ще бъде далеч по-резултатна от колективния обмен и дейности. Производствените и транспортните фирми следва да използват днешния ден, за да се уверят в изправността на машините, уредите и транспортните средства, които използват. Неизправности и човешки грешки могат да имат неприятни последствия.

Здраве, хранене и красота

Организмът вече разполага с достатъчно сили и потенциал, за да се справи сам с дребни неразположения, но нервната система е уязвима, затова не бива да я претоварваме. Избягвайте дразнещи светлини и звуци, както и злоупотреба с алкохолни напитки.
В менюто следва да ограничим приема на мляко, млечни продукти и течности, за да предотвратим появата на отоци в тялото.
Денят е благоприятен за аромотерапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата. Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект. Подгответе кожата, като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб, за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства.