15 януари: Спокойни и практични

Слънце в Козирог, Луна в Риби

Благоприятният развой на събитията от вчерашния следобед, не бива днес да ви дава основание да преминавате здравословните граници на оптимизма. Ако можете спокойно и реалистично да анализирате текущата ситуация, взимането на верните решения ще ви се удаде много по-лесно. А и ще избягате от капана на нереалистичните очаквания.

Избягвайте също така ситуации, които могат да ви тласнат към прахосничество. Малки и практични покупки са съвсем безопасни, но ако пръстите ви са широки, най-добре заобикаляйте магазините от далеч. Вероятността да надцените финансовите си възможности е немалка.

Позволете на интуицията си да ви насочва през днешния ден. Не се насилвайте да правите нещо, което не ви харесва. Следобедните часове са прекрасни за общуване, макар че мнозина вероятно ще бъдат зависими от настроенията си, които ще се сменят често днес. От друга страна, заради повишената възприемчивост, социалният живот би могъл да ви бъде и много полезен. Можете да получите ценни идеи и съвети от обкръжението си, включително морална поддръжка и сърдечно разбиране. Следва да имате предвид обаче, че дадените днес обещания задължително ще трябва да изпълните. Не отстъпвайте също така от своите принципи, а ако те бъдат провокирани - защитете ги смело.

Работа и бизнес

Денят е успешен за подготовка на начинания, преговори и задълбочена научна работа. Въздържайте се от каквито и да било съмнителни методи и дейности обаче. Нарушението на нормите, правилата и законите може да има трагични последствия. Тези изкушения са спестени на представителите на творческите и музикалните професии, които днес ще отбележат напредък в работата си, подкрепен с много вдъхновение и гениални хрумвания.

Здраве, хранене и красота

Денят е прекрасен за почивка и релакс, но ако не можете да им го посветите, то поне им отделете достатъчно време. Лечебно и възстановително действие върху кожата имат водните процедури и масажите. Растенията също имат мощно лечебно действие - можете да приготвите маски и домашни козметични средства, които да ползвате през месеца. Въздържайте се от употреба на химически активни съставки. Отложете посещението във фризьорски салон - косата ви трудно ще придобие желаната форма и още по-трудно ще я задържи, а процедурите могат да влошат състоянието й.