Политиката е за политиците, да им я оставим, зове Гугушева

Съпругът ми не е роднина с г-н Кабаиванов, отрече тя

Съпругът ми не е роднина с г-н Емил Кабаиванов, няма роднинска връзка по никаква линия, коментира пред bTV Галя Гугушева, зам.-ръководител на Специализираната апелативна прокуратура, кандидат за конституционен съдия, издигнат от СДС.

"Искам да оставя политиката на политиците. Запознах се с тримата независими депутати, беше представена кандидатурата ми, представих биографията си, инициативата дойде от господин Кабаиванов. Той ми предложи, след като се срещнахме и разговаряхме", разказа Гугушева.

"Направих обективна преценка на своите възможности и тогава реших, че мога да се кандидатирам и да бъда полезна", уточни тя.

По думите й уговорката с Кабаиванов е кандидатурата й да бъде чисто професионална.

"Надявам се да бъда подкрепена не само от депутатите, които предложиха моята кандидатура, а от всички депутати", каза тя.

Галя Гугушева остана единственият кандидат за овакантеното място на оттеглилата се Венета Марковска, след като до 30 ноември в НС бе внесена единствено нейната кандидатура.

Това сториха трима независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов - бивши членове на "Атака".

Изслушването й в правната комисия е определено за 12 декември, а гласуването на Галя Гугушева в планерната зала ще стане на 19 декември.