24 октомври: Желания и отговорности

Слънце в Скорпион, Луна във Водолей-Риби

Астрологична картина на деня - 24 октомври

Сряда се очертава като доста неопределен и противоречив ден. В сутрешните часове, затруднения и дори явно неразбирателство в общуването ще пораждат излишно емоционално напрежение. Предвид че Скорпионският принцип вече е активен не само чрез  Меркурий и Сатурн, както до скоро, а и чрез Слънцето, тази тенденция може да създаде доста смущаващи ситуации. Скорпион е знак с подчертан афинитет към тайните и интригите, а надникването в чужди градинки и свалянето на добре изградени защити сега няма да е угодно никому. Затова не се изненадвайте, ако днес някой неочаквано загуби контрол и излезе извън рамките на допустимото. Разбира се, това може и да сте вие самите, което определено би попречило на конструктивния диалог, в случай че разчитате на резултат от него. Слава Богу, Луната, която е без курс до ранния следобед, не  обещава значителни последствия от проявената невъздържаност. Но и няма да съдейства за реализацията на плановете ни за деня и много от тях могат да претърпят промени.

Затова много по-уместно е да насрочим важните срещи и преговори за следобедните часове, когато Луната в Риби ще добави допълнително очарование към хармоничните тенденции очертани вчера от Слънцето, Сатурн и Нептун. А и повече няма да влияе ограничаващо на приятелското намигане между Венера и Меркурий, благодарение на които вече втора седмица се радваме на ползотворно общуване, даващо ни възможност да намерим общ език и компромис, дори там където до момента това е било невъзможно.
Следобед и във вечерните определено не бива да пропускаме ситуации и възможности стимулиращи фантазията и въображението ни, както и срещи целящи да внесат повече яснота и определеност в осъществяването на съкровените ни желания. Общуването в тесен семеен и приятелски кръг пък, ще укрепи самоувереността ни и ще бъде източник на радост и душевна хармония.

Денят ще ни постави и пред необходимостта, но и ще ни даде възможност, да намерим баланса между задълженията и удоволствията, реалността и илюзията, желаното и действително осъществимото.

Работа бизнес

Не очаквайте съществен напредък през днешният ден и бъдете готови за промяна в плановете, отмяна на уговорки и принудителен престой в работата поне до ранния следобед.  А и след това едва ли ще ви се занимава със сериозна и задълбочена работа, освен ако не сте художник, поет или актьор. Затова пък можете да се порадвате на доверително общуване с колеги и делови партньори, което в последствие със сигурност ще принесе своите ползи. Денят не е подходящ за стартиране на нови бизнес начинания, но следобедните часове създават благоприятни предпоставки за обмисляне и обсъждане на бъдещи такива. Не си позволявайте също така за бягате от отговорност и от поети задължения-това няма да остане без последствия. Ако ви се налага да изпълнявате сериозна и отговорна работа днес, бъдете внимателни - допуснатите грешки също няма да останат незабелязани.

Здраве, хранене и красота

Днешният ден е предназначен за почивка и постигане на вътрешна хармония, така че не вървете срещу себе си, ако внезапно ви се прииска да се "скатаете"  на някоя пейка в парка - направете го днес, когато едва ли някой ще забележи отсъствието ви, а прекараното със себе си време със сигурност ще повиши жизнения ви потенциал и ще ви направи по-спокойни и работоспособни.  Подобен ефект ще имат всякакви релаксиращи практики, масажи и водни процедури, особено във вечерните часове.
Що се отнася до грижите за красотата и външния вид, те ще имат съвсем краткосрочен ефект. Погрижете се за краката и стъпалата и не ги натоварвайте  излишно. Организмът става склонен към застойни процеси-хранете се по-често, но в по малки количества.