9 лунен ден

Хороскоп

18-02-2013, 10:54

Снимка:

личен архив

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

8 лунен ден

23 октомври: Съкровени мечти и сетивни наслади

Желателно е да се вслушаме в себе си и да се разграничим от чуждо мнение, влияние и най-вече от непоискани съвети.

Символ: Прилеп, Млечния път

 

Още един ден, който провокира дълбоки психологични процеси и изисква нравствено пречистване и осъзнат отказ от съмнения, колебания, прояви на ревност, гордост и гняв. Контролът, който с опитваме да наложим върху обстоятелствата и хода на събитията, може да ни доведе до задънена улица. Понякога е добре просто да оставим нещата да се случват от само-себе си. Ако през този ден се чувстваме болни, нещастни и разочаровани, вероятно сме се отклонили твърде много от пътя си, следвайки чужди интереси и очаквания.
В астрален план, през този ден се провежда битка между доброто и злото, която се проектира в човешката душа. Възможно е днес да получим противоречиви знаци, затова по-добре да се въздържаме от действия и решения. Това е ден изискващ усамотение и самоанализ, с цел постигане на душевно равновесие и вътрешен покой. Избягвайте капаните на ума и оставете сърцето да ви води - колкото повече мислим кое е правилно и кое не, толкова по объркани ще се чувстваме. Желателно е да се вслушаме в себе си и да се разграничим от чуждо мнение, влияние и най-вече от непоискани съвети.


Ако е необходимо да вземете решение и сте изтерзани от колебания, ето една простичка практика:

Напишете възможните варианти за изход от ситуацията. Прочете ги на глас, а после затворете очи и ги повторете отново. Опитайте се да определите кое предизвиква у Вас силно чувство на покой и облекчение. Освободете се от нагласата и инстинкта да бъдете любезни и удобни, от усещането кое е правилно и как би трябвало да бъде. Обърнете внимание на тялото си, концентрирайте се в областта на сърцето-чувствате ли лекота, топли или приятни тръпки. Ето това е Вашето решение, което ще Ви върне отново на собствения Ви път.

 

Не проявявайте гордост, ако днес обстоятелствата ви поставят в ситуация на конфликт.Спокойно анализирайте фактите, за да разграничите чуждите лъжи от собствените си самозаблуди. И се въздържайте от нови начинания, дори и от тяхното обмисляне и планиране. Концентрирайте се върху вече започнатото.


Хранене: Днес не бива да си правите кулинарни експерименти и да изпробвате за пръв път нови ястия и продукти. Организма е твърде уязвим и реагира остро на непознати и трудно смилаеми храни. По тази причина е желателно да се избягва консумацията на месо и гъби, а преяждането може да нанесе сериозни поражения върху организма. Храната трябва да е проста, продуктите натурални и с изяснен произход. Полезни са зърнените храни и ориза.

 

Красота: Благоприятен ден за пречистване на организма, почистване на кожата и билко-лечение. Процедурите и козметичните средства които използвате през този ден трябва да са неагресивни и съвсем прости. Уместно е да се ограничите до арома-терапия и водни процедури с успокояващо и релаксиращо действие. Използването на подмладяващи и подхранващи средства ще има незабележим и краткосрочен ефект. Кожата на краката се нуждае от специални грижи.