Месечна прогноза за периода 15 октомври - 13 ноември

Готовност за компромис и умението да се договорим в полза на взаимния интерес ще бъдат ключът към успеха ни през периода.

Астрологична картина за периода 15 октомври-13 ноември

Новолунието във Везни настъпва в 15,02 часа и обещава благополучно и хармонично развитие на ситуациите и процесите през първите дни и дори седмици на периода. Юпитер, щедрият небесен благодетел, макар и отдалече ще подкрепя  с положителни импулси новите идеи  и намерения, които днес можем да оформим ментално, а в следващите дни да стартираме и реално. От тази подкрепа ще се възползват успешно най-вече онези, които имат важни лични планети и ъглови точки в последната декада на знаците Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Самите знаци подсказват, че през идните седмици, теми и проекти, свързани с общуването, образованието, медиите и издателската дейност, търговията, социалните дейности, лични и колективни творчески проекти, изкуството и дизайна, ще се радват на успешно развитие и широка публичност. Внимание и дискусии ще пораждат и въпросите, свързани с религията, философията и обществените идеали. И за разлика от предходните месеци, сега всички тези теми имат шанс да получат благоприятно развитие, стига към техните проблеми да бъде подходено разумно и отговорно.

Знакът Везни е знак на общуването и всички ние ще получим стимул да засилим обществената си активност, да актуализираме, разширим и хармонизираме контактите си. Везни е знак, който изисква установяването на баланс, насочва вниманието към красотата, стила, добрите обноски и дипломацията и провокира ярко чувството ни за справедливост и равновесие. Неговата владетелка Венера,  заедно с общителния и находчив Меркурий, ще ни помагат почти през целия месец да съгласуваме позициите си и да урегулираме противоречията, там, където те са възникнали и поставят прът в колелото на развитието ни. Това поражда надежди, че много от проблемите от социално, политическо и икономическо естество, актуални през последните месеци, ще получат шанс за разрешаване. Остава ни само да се надяваме, че тези, от които зависи това, ще се възползват от благоприятните предпоставки.

Новолунието задава нова житейска програма за всички ни и, както вече споменах, взаимоотношенията, съглашенията и юридическите решения на разногласията ще бъдат главен акцент в нея. Желанието да постигнем равновесие обаче, може да провокира изява на негативните качества на Везните - колебание и нерешителност. Внимавайте, докато преценявате всички "за" и "против", да не изтървете шансовете си. От друга страна, прибързването и нежеланието да се занимаваме с подробности и детайли със сигурност ще създаде проблематични ситуации и ще доведе до нежелани резултати в бъдеще. Меркурий ще стане ретрограден в рамките на този лунен цикъл, така че всички пропуски и грешки ще блеснат и едва след тяхното отстраняване ще можем да продължим напред. Бъдете внимателни, наблюдателни и имайте едно на ум - не всичко ще протече така, както сме го планирали. Това касае най-вече сроковете, които си поставяме, но и случайността ще има тежка дума в определянето на това кои начинания ще се окажат устойчиви и кои само добри намерения.

Така или иначе през първите две седмици от периода, препятствията ще бъдат по-малко от възможностите, а и околните с удоволствие ще ни помагат в сложни моменти. Свежи и оригинални идеи ще ни насочат към нестандартни решения по отношение на начините, с които ще постигаме целите си. Бъдете изобретателни и инициативни и не се колебайте да дадете път на най-смелите си намерения. Планирайте ги още в началото на периода, а след 19 октомври, започнете да ги осъществявате. Онези, които са се ориентирали към дългосрочни проекти, разчитайки на бавен, но устойчив растеж, вероятно ще постигнат добри резултати. Очакванията за бързи печалби от краткосрочни и рискови начинания обаче, едва ли ще се оправдаят. Стъпвайте бавно и тихо за да стигнете далече!

Внимание и повече предпазливост ще изискват най-вече финансовите разчети, особено в дните между 16 и 18 октомври. Твърде щедрите обещания и завишените очаквания вероятно няма да се оправдаят. Въздържайте се от волности и рискувайте само онова, което сте готови да загубите. Неплатени задължения също могат да създадат проблеми. Това в особена степен касае работодателите, с висящи задължения към персонал и осигурителни фондове.

В края на октомври и началото на ноември благоприятните възможности ще намалеят, а текущите дела и житейски ситуации ще изискват повече усиля и търпение. Ще бъде нужно да спазваме стриктно правилата, закона и поетите вече задължения и отговорности. Несъобразяването с тях със сигурност ще предизвика проблеми. Допълнителни усложнения могат да възникнат от преувеличаването на собствената значимост и нежеланието да се зачитат мнението и правата на другите. Това е критичен период в който е възможно нашите интереси и най-вече убеждения, да срещнат мощен отпор от страна на началници и високопоставени лица. А желанието да се постигне всичко и веднага ще стане повод за много лични, обществени, икономически и политически драми. Тогава ще трябва да си припомним принципа заложен в този лунен цикъл- само чрез готовност за компромис и благодарение на умението да се договорим, в полза на взаимния интерес ще можем да разчитаме успех и да се придвижим напред, без съществени загуби.

Онези, които твърде оптимистично препускат в живота, загледани в бъдещето могат да пропуснат да видят проблеми и препятствия, стоящи непосредствено пред тях. Грешките обаче, както вече споменах, много скоро ще се превърнат в проблеми, а следващото новолуние ще бъде съпроводено от слънчево затъмнение - време, в което проблемите имат генерални житейски последствия.

Не забравяйте, че това е общ астрологичен фон, който ще резонира в живота на всеки от нас спрямо индивидуалните характеристики. Ние реагираме по различен начин на него, съобразно личните си хороскопи. Но дори и така представен, можете да използвайте тази информация ефективно, като се съобразявате с основните тенденции, с възможностите и препятствията определени от тях.