България има време за губене!

Не съм съгласен с предизборния слоган на ГЕРБ. От партията на Борисов заявиха в началото на кампанията, че сме нямали повече време за губене. Аз, обаче, не мисля така.

Случващото се в държавата през последната година е ясен знак, че българинът продължава да робува на любимата си поговорка: „Не оставяй днешната работа за утре като можеш да я свършиш вдруги ден!“

Всеки миг от живота на проваления кабинет „Олигарски“ е израз на пропиляно време, на погубения шанс за нормализация и догонване на цивилизования западен свят. Където всички ние искаме да бъдем – доказателство за което е и провалът на евроспектпиците у нас на изминалите избори. Защото ако Фараж в Англия печели защото плаши местните, че ще им вземем хляба, то нашите противници на ЕС ни пращат в Москва. А българинът натам не иска да ходи, българинът направи своя избор пред 25 години.

Решихме да погледнем на Запад, решихме да подражаваме на развития Запад. И развитият Запад погледна благосклонно на нас – получихме възможност да влезем далеч преди да сме готови в Европейския съюз. Брюксел отвори широко вратите и фондовете си за нас. Но и в най-добрите приказки, все някога се появяват злодеите от БСП и ДПС които да развалят идилията. Които да спрат България по пътя и към онази Европа, част от която винаги е била.

Изгубената година ще се навакса много трудно, месеци наред ще трябва новата власт да чисти пепелта от проваления премиер Орешарски. Дълго време ще трябва да се отстраняват парещите въглени. Но ми се струва, че светлина в тунела има и тя не е от идването на насрещния влак.

А дали България има още време за губене? Предстои всички заедно да отговорим на този въпрос, защото от отговора му зависи бъдещето на всеки от нас.