Петко Симеонов: В БСП не членуват само "червени бабички" и глупаци

"В БСП не членуват само "червени бабички" и глупаци.
Там има и умни хора. В цялата партия съществува мнение, че на ДПС се правят прекалено много отстъпки, а някои от тях се преценяват като скандални.
На много места в организациите открито поискаха оставката на Станишев след случая Пеевски. Те открито обсъждат следизборното отстъпление от принципа "властта не е самоцел" и провеждане на политика "властта е единствената ни цел". Те съзнават реалността, че държавата не се управлява от правителството или партиите, а от клики на богати хора. Дори говорят за четворната коалиция, в която са попаднали - БСП-ДПС-Атака-Кооперативна банка.
Какво е станало в Стара Загора, според промъкнали се сведения от дадената пресконференция на Биволарски, бившия председател на местното БСП и привърженик на Станишев, и последвалите след пресконференцията разговори.
Бившият шеф на БСП в града Биволарски, подкрепян от Горе, иска да си върне позициите в БСП и организира около себе си група от по-млади хора, които да съберат подписи за свикване на извънредна конференция, на която да се смени ръководството, т.е. той да застане пак на чело, а сетне да се проведе друга, на която да се номинира евролистата на БСП.
Събраните от неговата група подписи обаче се оказват уставно недостатъчни за такава конференция. Тогава той преминава към друг ход - апаратна игра на конференцията, на която трябва да се номинира евролистата.
Първо той и групата му пристъпват към създаване на мнозинство. Правят сметка кои ще ги подкрепят и кои - не. Чрез работодателите осигуряват присъствието на "техните" хора, като допълнително ги мотивират и им дават по 50 лева, а "враговете" намаляват пак чрез работодателите (БСП все пак управлява). "Враговете" не са пуснати от работа, дадени са им извънредни трудови задачи, а най-активните са пратени по "важни" командировки.
Тогава на дошлите на конференцията, на която трябва да се обсъжда евролистата на БСП, се предлага друг дневен ред - смяна на председателя на БСП в Стара Загора, смяна на цялото ръководство и смяна на пленума. Предложението е направено, без да бъдат изложени никакви причини защо се постъпва така и защо се подменя конференцията.
Провежда се гласуване и без дебати с 3 гласа е приет този дневен ред.
Тогава несъгласните с тези "хватки" напускат залата, кворумът пада и конференцията се проваля.
Дотук се стига поради две причини: първата е, че старозагорското БСП е против решението за Пеевски и отстъплението от предизборните обещания, антинационалните отстъпки пред ДПС и безпринципната фактическа коалиция с Атака. Това силно дразни Позитано. Втората причина е, че бившият председател на старозагорското БСП - Биволарски, който има лош имидж сред съгражданите си, желае отново да се върне на поста си. Интересите на Позитано и Биволарски напълно съвпадат и затова на пресконференцията дадена от Биволарски открито се отправят заплахи, че въпросът за провалената конференция ще бъде решен от Мая Манолова (председател на Контролната комисия на БСП) и от Сергей Станишев. Все едно в БСП няма колективни органи, които вземат такива решения.
Тук стигаме до принципа на конфликта между Стара Загора и Позитано.
След изборите, когато БСП в Стара Загора става първа политическа сила, областният председател е незабавно сменен. Недоумяващите бесепари дълго не разбират за какво става дума, но накрая се разчува.
Областният председател бил отказал да изпълнява нареждане от Позитано - всички кадрови и други въпроси в Стара Загора да се решават от тричленка - той, областната управителка Живка Аладжова и депутата Атанас Пъдев. Той обаче не се съгласил, като настоявал решенията да се вземат от колективните органи след обсъждане.
Още повече, че областната управителка се ползва с особено име в Стара Загора, а изборът й е смехотворен: предложена от депутата Георги Гьоков на пленума на БСП, получила 7 гласа, докато другият предложен инж. Георги Георгиев получил 20 гласа. Но е назначена тя, защото от Позитано така са решили.
Освен това в Стара Загора открито се обсъжда един възлов въпрос: БСП не е лидерска партия!
На провалената конференция се случват и други неща: председателстващият Гьоков (депутат) отказва да даде думата на председателката на общинската контролна комисия, цели партийни организации обявяват, че напускат партията, някои от делегатите си хвърлят партийните книжки и излизат от залата...
В момента сред бесепарите в Стара Загора ври и кипи: заплахи, разговори, обещания...
Конференцията е отложена за Свети Трифон Зарезан - 1 февруари."

Това написа във фейсбук страницата си  Петко Симеонов.