Ламбо се обидил на Корнелия Нинова - bulgaria.utre.bg

Ламбо се обидил на Корнелия Нинова

От блогa на
Bulgaria
Bulgaria
Всичко от автора
13 март 2017, 13:24 | ПИК
  • Снимка:
    ПИК

Стефан Данаилов бе командирован във Варна на пожар да спасява изборите, защото там има много тежък конфликт

Стефан Данаилов е бесен на Корнелия Нинова, а причината е, че въпреки деликатното му здравословно състояние го пратила, без да го питат, във Варна. На последния пленум без обяснения столетницата набързо реши Ламбо да оглави кандидатдепутатската листа на БСП в морската столица. Тия дни социалисти разкриха пред „Ретро”, че тежката артилерия от ранга на Данаилов е вкарана там, за да разтърве двата враждуващи от години соцклана.

„Стефан Данаилов бе командирован във Варна на пожар да спасява изборите, защото там има много тежък конфликт. От години война водят градската организация на БСП, водена от бизнесмена олигарх Борислав Гуцанов, и областната червена структура на бившия депутат Красимир Янков“, докладва служителка от партийната централа на ул. "Позитано" 20. Тя разкри, че щом Ламбо научил къде и защо са го пратили, се разсърдил на Нинова и сега не й вдигал телефона.

Битката за морската столица

На всичкото отгоре войната между варненските социалисти избухнала с нова сила заради реденето на партийната листа за народни представители. Само преди две седмици хората на Янков от областния съвет се събрали и в разрез с устава наредили на тъмно депутатската листата (а тя е само една както за областта, така и за града - б.а.). Тогава зад борда останали всички протежета на червения бизнесмен и градски лидер Гуцанов. Сред тях била и неговата дружка, бившата образователна министърка в правителството на Орешарски - Анелия Клисарова. Бизнесменът Гуцанов и хората му скочили едва ли не на бой, че са изолирани от сладките места в парламента. Скандалът стигнал чак до София, където ръководството на БСП се принудило да обяви варненската депутатска листа за противоуставна и да я пренареди служебно по собствено усмотрение. Така начело като миротворец Корнелия сложила най-силното си оръжие Стефан Данаилов.

„Ламбо зорлем победи рака, но длъжен ли е в това деликатно състояние да ходи и да лекува и партийните язви, в които никой не смее да бръкне от години“, жалят вече актьора варненски социалистки.

Компенсация

В морската столица се разказва, че Корнелия Нинова все пак направила неуспешен опит да спре войната. Тя тръгнала да компенсира с постове варненския бизнесмен Борислав Гуцанов, който навремето стана жертва в злополучната МВР операция „Медузите”. Лидерката на столетницата успяла да охлади мераците му за депутат, но в замяна му обещала със сигурност да го вкара в ръководството на партията като член на изпълнителното бюро (ИБ).

Това трябвало да се случи именно на последния партиен форум в края на февруари. На протеклото гласуване обаче нейната номинация скандално била бламирана. Два часа продължило броенето на гласовете отново и отново, но с голяма разлика социалистите порязали предложението на своя лидер да вкара Гуцанов в ръководството на столетницата.

„Общо взето, в момента ситуацията във Варна е неспасяема. Гуцанов си работи за интересите на ГЕРБ заради своето „бизнес приятелство“ с кмета на града Иван Портних. На другия полюс са хората около Краси Янков, които агитират преференциално само за своите хора, а в София чакат чудо да стане покрай харизмата на Стефан Данаилов", коментираха пред "Ретро" отчайващото положение партийни функционери.

 

Източник: ПИК

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика