Премиерът от границата с Гърция: Дипломацията не помага! (видео)

Ако нашите съседи не си решат проблемите, лично ще предприема много сериозни стъпки, заяви премиерът Борисов

"Преди минути преминах границата с Гърция и се срещнах както с българските полицаи и митничари, така и с гръцките полицаи, митничари и фермери. Казах им, че това, което правят, е пълно безобразие и до този момент България винаги, на всички срещи на високо ниво, е подкрепяла своите гръцки приятели и съседи. Но, ако не си решат проблемите в най-скоро време, категорично им заявих, че лично ще предприема много сериозни стъпки. Явно, че дипломацията не помага. Надявам се, че този път ще ме разберат правилно."

Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук премиерът Бойко Борисов, след днешната му визита на границата ни с Гърция.

"Досега България в Брюксел изключително много е защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да им спасим държавата. Помагал съм на всички гръцки премиери, независимо дали са леви или десни. Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ми по-мили. Специално искам да благодаря на министър Ивайло Московски, който положи огромни усилия", заяви премиерът.

 
 

 

 

Преди минути преминах границата с Гърция и се срещнах както с българските полицаи и митничари, така и с гръцките полицаи...

Публикувахте от Boyko Borissov в 27 февруари 2016 г.

 

 

Досега България в Брюксел изключително много е защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да им спасим държавата. Помагал съм на всички гръцки премиери, независимо дали са леви или десни. Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ми по-мили. Специално искам да благодаря на министър Ивайло Московски, който положи огромни усилия.

Публикувахте от Boyko Borissov в 27 февруари 2016 г.