Борисов: Още 35 милиона за оградата по границата ни с Турция (видео)

По време на последното заседание на Министерски съвет заделихме 35 млн. лв. за завършване на цялата ограда по границата ни с Турция, написа днес министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.
"По отношение на границата ни с Гърция всеки ден пращам писма в Брюксел и говоря с тях – с премиера и представители на опозицията на Гърция, с председателя на ЕК, с еврокомисарите и с колегите от Европейския съвет. Единственото, което получавам като отговор, е – „Нямаме контрол върху тях.”. Официалните власти в Гърция казват, че водели преговори, а резултатът е затворена граница. ЕК казват, че това е проблем между две държави и няма какво да направят. Предприели сме абсолютни всички дипломатични мерки и случващото се е безобразие. Призовах колегите от Гърция да пратят полицейските си сили, да направят кордон и да могат хората да минават, защото това е геноцид към българите там."


 

По време на последното заседание на Министерски съвет заделихме 35 млн. лв. за завършване на цялата ограда по границата ...

Публикувахте от Boyko Borissov в 26 февруари 2016 г.


Припомняме, че на редовното си заседание в сряда Министерският съвет одобри  допълнителни разходи  за 2016 година в размер до 35 млн. лв., които  са за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол. Осигуряването на средствата за продължаване на инженерното съоръжение е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, и овладяване на бежанската вълна.